Az első Főzelékfaló, ahol jártam nem plázás volt, hanem a Nagymező utca-Andrássy sarkon még több mint 10 évvel ezelőtt, ami akkor egy jó kis házias, finom, olcsó és ezek miatt méltán népszerű hely volt. A bevásárlóközpontok szinte mindegyikében fellelhető főzelékfalóknak már semmi köze nincs ahhoz a régi Nagymező utcai kifőzdéhez, a nevén kívül. A hosszú pultnál kell végigtolni a tálcát és bekiabálni, hogy mit szeretnénk enni. A főzelékek, sültek, egyéb feltétek, egytálételek már mind ott vannak készen, nem frissensültek. A főzelék még meleg szokott lenni, de a feltétek már mindig hidegek, vagy erősen langyosak, s mirelitből készülnek. Legutóbb paradicsomos káposztát ettem rösztivel, a családom tagjai utálják, ezért otthon sem én, sem más nem főz sosem. A rösztit megismertem, hogy az is mirelit volt, mert én is vettem már pontosan ilyet. A főzelék adag egyre kisebb lesz, az árak pedig ezzel párhuzamosan emelkednek. Inkább a folyós lé dominál, még a káposztával is képesek spórolni, ami az egyik legolcsóbb hétköznapi zöldségféle. Nagy közös evőhely van hosszú asztalokkal középtájon, mindenfajta hangulat és intimitás nélküli, aki járt már itt, tudja, miről beszélek. Igazából nem is tudom, hogy az Arénán belül melyik hely az, amit jó szívvel ajánlani tudnék, az emeleti Haagen Dazs fagyizón kívül, de az egészen más kategória minden szempontból, s ott meleg ételt nem tartanak.