A Fehérvári úti piac emeletén található halas büfé a Magyar Konyha top vendéglátó helyek kiadványában szerepel, mint a 10 legjobb piaci étkezde egyike. Ezek után elég nagy várakozásokkal érkeztem ide. Első paradoxon: bár a név frissensültek, de a halak nem frissen sültek, hanem már ott sorakoznak a pultban.
Többen is sorban álltak a kiadó ablak előtt, szóval népszerű helynek tűnik. Én egy harcsa tekercset választottam, mert a piacon még máshol is akartam kóstolni, és ez kifejezetten hideg volt. Amúgy ízre, fűszerezésre jó lett volna. A kiszolgálás gépies futószalag. Fura volt, hogy a pultban a halak mind vörös fénnyel voltak megvilágítva, ezáltal természetellenes színt kaptak. Tálalás egyszerű ide-oda nyeklős műanyag tányéron gagyi kínai műanyag evőeszközzel. A közös asztalok tisztasága megkérdőjelezhető. Összességében én egyáltalán nem voltam elájulva halaséktól. Árban a piacon belül középkategóriás.
Tettem egy próbát a "Friss hallal". Szép, nagy pontyszeletek voltak, azt kértem, abban nem lehet annyira tévedni. Finom medvehagymás krumplipüré, határozottan jó volt mellé. A hagymás burgonyasaláta is majonézzel, bár krumpli a krumplihoz, de nem volt ebben semmi rossz, mert a hideg saláta jól jött a kánikulához, a majonézes meg a pontyhoz.
Az undorító, hogy a műanyag villákat csak a hegyüknél fogva lehet kivenni a tartóból, a késeket meg csak pengéjüknél. Az asztalok sem voltak a tisztaság szimbólumai, de hát ez egy piac, mindenféle emberrel. Kis macera volt, hogy nem volt annyira tiszta a kezem, hogy a halat kézzel egyem, késsel meg ugyebár nem lehet, szóval villával küzdöttem meg vele. Egész jó ebéd volt. 1800 forintot meg is ért.