Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ma reggel volt egy kis dolgom a belvárosba. Ezért ugy gondoltam hogy bekapok egy lángost a Fritúba ugyis utba esik a Belvárosi Piac. Fél 9. -kor vettem egy sima lángost. Az ize csodás volt és friss+laktató is volt. Elmult 10 évbe kismillió lángos sütödébe jártam de itt egyszerűen csodálatos a lángos.
A Belvárosi Piac földszintjén a hátsó traktusban régen is működött egy lángossütő, s nem is volt rossz, a külföldi kollégákat mindig elhoztuk ide, hadd' tudják meg, milyen az igazi magyar lángos. De a nagy átépítés-átalakítás idején egyszer csak bezártak. Mivel a hírek gyorsan terjednek, egyik kollégánktól megtudtuk, hogy újra nyitott a lángosos.
. . pontosabban, ez most egy másik üzemeltető, úghogy meg is néztük ebédidőben. Fritu néven üzemel, csinosabb, dizájnosabb, mint a régi, előtte kis asztalkák, ahol le is lehet ülni. Többféle lángos kapható, a hagyományos és legegyszerűbb sima fokhagymás 270 Ft-ba kerül. Frissen sütik. Napi ajánlatként egy elég különleges, lazacos - mascarponés - rukkolás verziót kínáltak, ez azért húzósabb volt a feltétek miatt, 630 Ft. A lángosokon kívül ilyen-olyan rántott dolgokat is árusítanak: sajtok, krumpli, stb. Mint kiderült, a velük szemben lévő Margarita pizza és az emeletről leköltözött olaszt tésztás Italian Street Food is egy "alomból" való, Gianni-ék cégéhez köthető. A lángosok finomak, frissek, jól sütötték őket, nem szívta meg magát az olajban és az olaj sem volt agyonhasznált. A kiszolgálás kedves, korrekt. Úgy tűnik, még nem fedezték fel őket a Belvárosi Piacban étkezők, de szerintem ami késik, nem múlik.
Nem kérdéses, manapság Budapesten a legpezsgőbb gasztronómiai központ a Hold utcában van. Úgy hírlik, kitelepül az Arany kaviár is, ott van már Bíró Lajos két egységgel, van steakes, ott a Vörös Homár s hadd ne soroljuk.
A minap ott járva Gianniba botlottam, aki szokásos kedvességével és közvetlenségével fogadott, meghívott egy lángosra, a pizzát sem engedte, hogy kifizessem, pedig ismeretségünk borkóstolókról való s így egyelőre még felszínesnek mondható. A Fritu jól elképzelt hely, melyet arra építettek, hogy az olajban sült dolgok az egészségre gyakorolt vitatott hatásuktól függetenül bizony nagyon finomak lehetnek. Nem lepett meg, hogy a lángosuk is jó volt, Gainniék nagyon tudnak bánni a liszttel, a térség egyik legjobb pizzáját sütik a Pomo D’Oroban, s a pastak is kiválóak náluk. Így aztán persze a lángos is finom, amihez kért fokhagyma is nagyon rendben volt, frissességet árasztott. Jövünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.