Kiváló 2015. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem kérdéses, manapság Budapesten a legpezsgőbb gasztronómiai központ a Hold utcában van. Úgy hírlik, kitelepül az Arany kaviár is, ott van már Bíró Lajos két egységgel, van steakes, ott a Vörös Homár s hadd ne soroljuk. A minap ott járva Gianniba botlottam, aki szokásos kedvességével és közvetlenségével fogadott, meghívott egy lángosra, a pizzát sem engedte, hogy kifizessem, pedig ismeretségünk borkóstolókról való s így egyelőre még felszínesnek mondható. A Fritu jól elképzelt hely, melyet arra építettek, hogy az olajban sült dolgok az egészségre gyakorolt vitatott hatásuktól függetenül bizony nagyon finomak lehetnek. Nem lepett meg, hogy a lángosuk is jó volt, Gainniék nagyon tudnak bánni a liszttel, a térség egyik legjobb pizzáját sütik a Pomo D’Oroban, s a pastak is kiválóak náluk. Így aztán persze a lángos is finom, amihez kért fokhagyma is nagyon rendben volt, frissességet árasztott. Jövünk még.
Ma reggel volt egy kis dolgom a belvárosba. Ezért ugy gondoltam hogy bekapok egy lángost a Fritúba ugyis utba esik a Belvárosi Piac. Fél 9.-kor vettem egy sima lángost. Az ize csodás volt és friss+laktató is volt. Elmult 10 évbe kismillió lángos sütödébe jártam de itt egyszerűen csodálatos a...
A Belvárosi Piac földszintjén a hátsó traktusban régen is működött egy lángossütő, s nem is volt rossz, a külföldi kollégákat mindig elhoztuk ide, hadd' tudják meg, milyen az igazi magyar lángos. De a nagy átépítés-átalakítás idején egyszer csak bezártak. Mivel a hírek gyorsan terjednek, egyik...