A zöld fallá összeálló élő növények, a sok gusztusos saláta és sütemény, a nagy tér és a jó bútor elrendezés nagyon hangulatossá teszi az éttermet. A főtt étel választék egészséges, friss és finom. Jól kombinálmák az ízeket, textúrákat a nem mellesleg nagy adag ételekben. Kedvencem a gyömbéres-mézes forró ital, ami viszont csak télen van. Minden máskor zöldség-gyümölcs turmixok közül válogathatunk.
Ha nincs túl sok időm ebédidőben a városban bóklászni új helyek után kutatva, és valami könnyű és egészséges ételt szeretnénk a közelben, akkor szívesen benézünk a Fruccolába egy laza ebédre. Az árak csendben, de biztosan kúsznak felfelé. Már egy adag salátát sem lehet kihozni 2000 Ft alatt, ha húst is kérünk bele vagy valami extrább feltétet.
Ennek ellenére legutóbb fél 2 magasságában már nem volt napi menü. A napi tészta pedig nem volt szimpatikus, így én magam válogattam össze a saláta összetevőket. A lehetőségek tárháza meglehetősen hiányos volt: sem csirke, sem lazac, sem tengeri hal nem volt már. A jégsaláta alap 440 Ft, a feltétek árai 190/340/620 Ft között alakulnak, csoportokba vannak sorolva. Kukoricát, sárgarépát, zöld pestó-s tésztát, gombát, mozzarellát, reszelt sajtot kértem, valamint joghurtos-lime-os öntetet (180 Ft), így majdnem 2000 Ft-ot fizettem. Mivel már többször jártam náluk, így feltűnt, hogy a salátát saccra, úm. pofára adják, szóval ha szimpatikus vagy, vagy a pultos lánynak jó kedve van, akkor az adag sokkal nagyobb is lehet, mint egy előző alkalommal vagy akár az utánad jövő vendégnek. Ez egy kicsit gázos így szerintem. Lehet előre összeállított salátákat is venni, a kolléganőm abból választott, de nekem azok nem voltak annyira szimpatikusak és egyébként az áruk sem kedvezőbb, mint a saját ízlés szerint összeválogatottnak. A belső berendezés kellemes, tiszta, amolyan IKEA-fílinges. Vizet tehetnének ki "csak úgy" a vendégeknek, most csak pénzért lehet venni.
A Fruccola másik, Arany János utcai éttermében számos alkalommal megfordultam már, főleg kollégákkal ebéd- vagy uzsonnaidőben. A Kristóf téri Fruccola sokkal nagyobb, tágasabb, több asztal, kényelmesebb. A dizájn modern, levegős, fiatalos, skandináv hangulatú, egyszerű bútorok, zöld dekoráció.
A kínálatban minden egészséges, friss, kímélő, így nem is meglepő, hogy népszerű hely az egészségtudatos, illetve a diétázók körében is. A csúcs-időszakokban - hétköznap reggeli munkakezdés előtt, illetve ebédidőben - felgyűlik a sor és belassul a kiszolgálás. A pult első részén kell rendelni, minden vendég kap egy számozott táblát, majd a pult végén kell fizetni. Bár több éve működnek, a hatékony kiszolgálást még nem igazán sikerült kialakítani. A legnépszerűbb étel itt a saláta, amelyet összetevőnként válogathatunk össze. Egy nem túl komplex, de lazacot vagy grillezett csirkemellet is tartalmazó sali 1800-2000 Ft-ba fog kerülni, erre érdemes előre felkészülni. Aki nagyon siet, a hűtőpultból választhat előre elkészített salátákat (1290 Ft), müzlis joghurtot vagy szendvicseket (980 Ft-tól). Néhány sütemény is kapható, a datolyás-kesudiós vegán szeletet kóstoltam, ami nem szelet, hanem egy pici linzer (390 Ft), nagyon finom, kellemes, puha. A kiszolgálás olykor kissé unott és szétszórt, de vannak kedves alkalmazottak is, hektikusnak mondanám.