A Furmint borbár volt az egyik legkellemesebb borbárélményem a 2016-os esztendőben. Ide is a Bocuse D’Or első napján megejtett, éjjelbenyúló kocsmaturné során jutottam el egy kedves jóbarátommal. A pultos srác lelkes, elkötelezett volt, a beltér kifejezetten tetszett, nekem bejön ez a “konszolidált romkocsmás“ fíling.
A falra szerelt polcokon fonott borosbutykos, szódásüvegek, borosüvegek. A borlap pazar kb. 40 bort adnak palackra elvitelre kedvezőbb áron, helyben fogyasztásra valamivel magasabb átfekvésben vagy akár decire is. A választékban vannak kifejezetten izgalmas tételek is, kevésbé ismert remek pincészetektől (Kúcs, Tállya Wines, Dániel pince, Kohári, Odzidián). Ittunk egy-egy deci bort, valami minerális fehéret, 490 volt az egyik, 450 a másik. Nagyon jó élménnyel távoztunk, csillagos ötös a hely.