A Nagy Diófa utcában majdnem egymással szemben 2 olyan helyet is találtam a közelmúltban, amelyek hangulata nagyon megtetszett, ezek egyik a Füvész Bár volt, a másik a Massolit. Egészen eltérőek, de a maga nemében mindkettő remek. A Füvész dizájnja kifejezetten egyedi, a zöld szín különböző árnyalatai és a növényi/virágmotívumok dominálnak.
A King's Hotel épületének földszintjén működik, a szállodából is sokan betérnek ide 1-1 italra. Napközben inkább kávézóként funkcionál (egy cappuccino 450 Ft), este viszont zenés bárrá-szórakozóhellyé alakul át. Az italkínálat nemcsak mennyiségben, hanem minőség tekintetében is átlag feletti, Többféle kézműves sör kapható, ezen belül a belga sörök dominálnak. A Delirium Tremens rózsaszín elefánt figurája több helyütt felbukkan a dekorációban és a képeken.
A Füvész bárban épp egy privát születésnap volt ottjártunk idején, de azért beengedtek minket is. Érdekes módon szinte senki nem ült, nem is táncolt, az emberek csoportosan álltak és beszélgettek. Mi az ülő pozíciót választottuk a Tripel Karmeliet sörünk elfogyasztásához. Merthogy itt remek belga söröket lehet kapni, megfizethető áron, értsd kb.
1000 forintért palackját, a választék egészen szép, mintegy 17 féle különlegességet kínálnak a Delírium tremens nevű slágersörtől a mézes Barbárig. Az is tetszett, hogy bár ketten ittunk egy sört (inkább májkímélés, mint pénztárcakímélés érdekében) szó nélkül adtak két márkás, a sörfajtához illő poharat. A hely hangulatos, a beltér megnyerő, mint neve is mondja, sok benne a zöld növény. A kiszolgálás kifejezetten kedves. Igényes korrekt kocsma ez, jó szívvel ajánlható. Ételeket, ahogy néztem nem szolgálnak fel, az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.