2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. január 22.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Galéria Söröző a Lehel Csarnok galériaszintjének közepén található, évek óta működő ivó, számos törzsvendéggel. Ha leül ide az ember a piac szombat délelőtti forgatagában pár percre szusszanni, meginni egy italt, akkor körbenézve az arcokon számos személyes és családi történet rajzolódik ki. Itt van például a nyugdíjas pár, akik már 40 éve járnak a "Lehelre" zöldséget, tojást, húst venni szombatonként, s ha végeztek a vásárlással, utána feljönnek meginni egy-egy kisfröccsöt vagy csapolt pikolót; vagy a 60-70 éves urakból álló baráti társaság, akik rendszeresen itt jönnek össze, megbeszélik a focieredményeket és a politikai eseményeket, míg az asszonyok lenn vásárolnak, ha végeztek, segítenek nekik hazatolni a cekkert. Akad, aki itt olvassa ki az aktuális napilapot egy kávé mellett. Az árusok is fel-felfutnak a pár percnyi pihenőidőben 1 gyors felfrissülésre. Én is egy eszpresszót kértem, amelyhez tejszínhabot is kaptam (bolti spray), 210 Ft-ért. Mantaro olasz kávét főznek, és egy karamellás kekszet is kaptam a kávé mellé. Az árak nagyon barátságosak, 2 dl málnaszörp 100 Ft, 1 dl palackozott bor 180 Ft-220 Ft (Varga, Teleki, Módos Pincészetek kommerszebb borai vannak), a ház borának decije csupán 120 Ft, a forralt bor decije 150 Ft. Ételt nem tartanak. A pultnál kell rendelni és fizetni, elég sok asztalnál le lehet ülni. Fapados ér retró az egész, de mégis otthonos a hangulat, és az olyan apróságoktól sem feledkeznek el, hogy az asztalon még terítő is van.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (20)
Még több kép (10 db)
Galéria Söröző további értékelései
2024.01.27egyedül
Van, ami nem változik éveken át sem. Összességében ilyen a Lehel Piac felső galériaszintjén működő Galéria Söröző is, amely változatlan helyen található a piacon a megnyitása óta, azonban a külsejét megújították, így a feliratokat, a névtáblát, a feliratokat, az itallapot is. Szerintem a...
Hotel Halászkert Badacsony
Castrum Hotel Székesfehérvár