2016. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. november 28.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ember azt hinné, ha állandóan ott jár egy bizonyos környéken és nyitva tartja a szemét, akkor elképzelhetetlen, hogy ne akadjon bele egy olyan helybe, mely izgalmas és vonzó. Nos, mégis megtörténik ez időnként.
A minap a La Nube nevű remek helyről igyekeztünk párommal a Móricz Zsigmond körtéri megálló felé a Bartók Béla úton, miközben figyelmesek lettünk egy meglehetősen eredeti, izgalmas, kívülről is vonzó helye, mely a Gdansk nevet viseli. Bár már mindkettőnknek sietős volt a dolga, nem volt kétséges, hogy ide még bemegyünk. Kérdeztük is a kedves pultos hölgyet, hogy ugye nemrég nyitottak, mire a legnagyobb meglepetésünkre közölte, hogy több mint egy éve nyitva vannak.
No de jobb később betérni valahova, mint egyáltalán.
Kértünk egy gombalevest (560 ft), egy tengerszemet (250) meg némi bio gyümölcslevet (250/dl). Volt legyen kézműves sörük, de én már akkor inkább pihentetni akartam a szervezetem a párom meg nemigen iszik alkoholt.
A tengerszem pácolt hering aszalt szilvával meg ezzel-azzal, egy szépecske falat. A gombaleves nem nyert meg, de annyi baj legyen. Nagyon vágyom ide vissza, első alkalommal vissza is térek, annyira megnyerő itt minden: a közönség, a hangulat, a kiszolgálás, az árak és a választék.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Gdansk Könyvesbolt & Büfé további értékelései
2024.06.21egyedül
Hát, a Gdansk önmagában egy fogalom. A lengyel város is a Balti-tenger partján, meg a budapesti Bartók Bélán lévő Gdansk is. Ritkán vagy nyitva, azaz inkább később nyit ki mindig, bár néha váratlan időpontokban is látogatható. Ilyen volt ma is, Kérdezték is többen Marzenát, hogy mi van,...
2017.08.16egyedül
Nehezen észrevehető, szerényen megbúvó portál a Bartók Béla úton, közelebb a Móriczhoz, mint a Gellért térhez. Csak délutáni nyitvatartás. Lengyel könyvek, folyóiratok és művészeti kiadványok mellett a lengyel gasztronómia jeles képviselői. Többféle bio gyümölcslé, lengyel vodka, Zubrowka,...
Hotel Karos Spa Zalakaros
29.547 Ft / 2 fő / éjtől bőv. félpanzióval