A 2015-ös értékeléshez képest pár dolgot pontosítanom kell. Ez már nem a 2015-ös helyszín, hanem egy másik, de nem is az első, eredeti rózsafagyis hely. Itt nincs sütemény, csak a fagylalt. Pici a hely, nem lehet leülni, és ha hosszabb a sor, akkor be sem férnek az emberek az üzletbe, hanem kint az utcán kell állni.
Az árak 2024-ben úgy alakulnak, hogy a 2 adagos 1600 Ft-ba kerül. Ennél kisebbet nem érdemes választani, mert akkor nem lehet kirakni a szirmokat és a rózsa virágzatot. A másik logikus javaslat, hogy eltérő, kontrasztos színeket érdemes választani, hogy a virág jól mutasson. Szóval mondjuk a kókusz a citrommal vagy a vaníliával nem éppen a legjobb ötlet. A 2 vagy a 3 adagos szerintem az optimális, annál nagyobbat megint csak nem érdemes, egyrészt nem fér el a tölcséren, másrészt hiába fizetnéd ki, nem fogsz annyival több fagyit kapni. A kiszolgálás gépies, futószalagon megy az egész. Általában egy lány kasszázik, míg a többiek a pultnál várják, hogy mondd az ízeket. A külföldiek sokszor megakasztják a haladást.
A Gelarto Rosa Bazilikához közeli aprócska üzletét már évek óta lelkesen látogatjuk a kollégáimmal. Ez az a fagyizó, ami arról híres, hogy rózsa alakban szervírozzák a fagylaltokat, ami egyrészt nagyon mutatós, másrészt pedig a fagyik is nagyon-nagyon finomak.
Egy kuponos akció kapcsán láttuk meg, hogy Gelarto Rosá-ék a Deák térhez valamivel közelebb, a Hercegprímás utca elején is nyitottak a közelmúltban egy újabb egységet, ami sokkal, nagyobb, tágasabb, egyszóval kényelmesebb. Itt a benti részben is kényelmesen le lehet ülni, vannak normális asztalok, nincs tömeg (egyelőre), viszont ugyanazok a fagylalt ízek és ugyanaz a dizájn és koncepció fogad itt is bennünket. További bővülés, hogy itt a fagyin kívül süteményeket is lehet kapni. A kiszolgáló fiatal hölgy is nagyon aranyos, kedves volt, ő mesélt el nekünk mindent az új helyről. Az egyetlen negatívum a magas árfekvés.