Szeretünk felfedezni új cukrászdákat, ennek reményében kipróbáltuk a Gelati-t. Kb. 10 percet vártunk, mire odajött végre egy felszolgáló hölgy. Nem volt sok vendég, ami indokolta volna a várakozást. Udvariatlan volt a kiszolgálás. Biztos, hogy nem ajánlom senkinek.
Nem először voltunk itt, de ilyet még nem tapasztaltunk. A kiválasztott sütiket még nem fogyasztottuk el és szerettünk volna még beszélgetni , amikor odajött a pincér és hozta a számlát . Nem kérdezte , hogy kérünk - e még valamit illetve hogyan szeretnénk fizetni. Fizetés után pedig elvette a félig elfogyasztott sütiket , azzal a kérdéssel , hogy ugye már nem kérik? Nem, ezek után már nem kértük .
Az utolsó pillanatban kellett egy tortát beszereznünk. Odamentünk és már meg is találtuk az igazit. Fantasztikusan finom és gyönyörű Bounty-tortát vettünk. Mindenkinek ajánlom, aki megkésett az előrendeléssel!
Szeretnék elmesélni egy nem mindennapi történetet. Most szombaton (2017. 03. 18. -án) elmentem a barátommal este a Budapesti Árkádban található Gelati fagylaltozóba enni egy banános gofrit. Egy viszonylag drágább és szinvonalas helyről van szó. Most azomban a harmadik falat gofriban meglepetésünkre üvegszilánkot kaptam belesütve.
Ráhapraptam,mert úgy gondoltam a desszerthez tartozó karamelizált rész,de hamar kiderült hogy ez valami más. Amikor már apró szilánkokra tört szét,fájdalmat éreztem. Óvatosan kinyitottam a számat és kiköptem. Ekkor szembesültem vele pontosan mi is az. AZ apróra tört üvegszilánkokat köptem ki a szétvágott számból való vérrel vegyítve. Hirtelen beszélni sem mertem,nehogy lenyeljek üvegszilánkokat. Az ott dolgozók gyorsan kapcsoltak és elvitték előlünk a tányérokat. Megkértük őket,hogy mivel nincs mosdójuk a konyha részhez had menjek be és öblíthessem ki a számat. Ez sikerült is majd pár perc elteltével az üzletvezető hölgy aranyosan felajánlott egy 5. 000ft értékű vásárlási utalványt és " hogy természetesen nem kell a számlánkat kifizetnünk. " mi ezt nem fogadtuk el és felháborítónak tartottuk. Ők ezt ennyivel letudták,és elnézést kértek. A mentők felhivása után,kiderült,hogy valószinűleg nincs életveszély és kicsit mi is megnyugodtunk. Beszéltünk az ügyvédünkkel és elkértük a tulajdonos telefonszámát,peren kívül meg akartunk egyezni. Az esetet követően ügyeletre mentünk, majd felületes vizsgálat után megállapították,hogy több helyen fel van sértve a szám belül,de ma 2nap elteltével már azt cáfolták a cukrázdában hogy üveg volt az ételemben. Állításuk szerint a gofrival is össze tudtam vágni a szám annyira hogy 2-3helyen heges sérülés nyoma maradt. Ezt arra alapozzák,hogy alkalmazottak átvizsgálták a tányért amit sietve elkaptak előlünk és nem találtak benne semmiféle üvegszilánkot. Ma alhasi fájdalmaim voltak,lázzal kísérve ezért elmentünk a korházba és megállapították a röngen felvétel alapján,hogy "apró árnyékot adó képlet van, lehet kis üvegdarab". Holnap megtesszük a feljelentést és a további lépéseket. Ui: A tulajdonos azt mondta a páromnak, hogy 20éve vendéglátózik és ez idő alatt ő kétszer talált a saját ételében üvegszilánkot,egyszer Magyarországon egyszer pedig Olaszországban. Szerinte ez idézem "előfordul és nem akkora probléma. . . " Mindenkinek ovatos gofrizást kivánunk a helyen.
Az Árkád Üzletház emeletén található olasz stílusú cukrászda. Caffe Perté kávét főznek, kényelmes saját asztalkáik vannak, és félkör alakban ívesen körbeülhető helyek is a nagyobb társaságoknak. Az asztalok nem a nagy közös folyosóra vannak kitéve, hanem kissé elszeparáltabban.
Színekben világoszöld-drapp-barna dominál, szerintem ez nagyon jól passzol egy cukrászdához, engem a pisztáciára emlékeztet, ami az egyik kedvencem. Többször jártam már itt. A sütemény és a poharas desszert választék színes, változatos. Az olasz vonalból természetesen nem hiányozhat a tiramisu, amelyet a klasszikus mellett csokis kekszes és epres változatban is szoktak készíteni (790 Ft), de van profiterol is. A magyar ismert finomságok sem hiányoznak, van somlói és gesztenyepüré is, és néhány paleo sütemény is kapható. Árak tekintetében a sütemények szelete 600 Ft körüli, a Morgen kapitány, amit legutóbb ettem itt 640 Ft volt, Captain Morgan rummal készült, vaníliakrémes, piskóta alapú tortaszelet, és ennek okán A-val és nem E-vel kellene írni, de a lényeg, hogy nagyon finom volt. Nyáron olasz főzött fagylaltot is árusítanak.
Az Árkádbeli Gelateria Pasticceria Italiana nevű helyen először egy fagylaltgombócot szerettem volna kérni, de aztán megláttam a bizalomgerjesztő olasz desszerteket, így végül a profiterolnál kötöttem ki, amiből egy gombóc 400 ft. A fagylalt olcsóbb, sajnos azt az öcsém evett, az ő számlája nem maradt meg, de 300 ftnál biztos nem több egy gombóc, az is jó volt.
Öcsém egy kávét is ivott, rendben volt az is. Ez egy öt pont-esélyes hely, úgyhogy karácsony idusán ne legyünk szűkmarkúak, adjunk neki 5 pontot. Bár a kiszolgálástól nem voltam oda, de az sem volt átlag alatt. Szívesen kóstolnék még itt néhány olasz desszertet, talán meg is teszem jövőre
Nemrégiben barátnőmmel az Árkádban sétálgattunk, hiszen jólesik a melegben a kellemes hűvös hely. Fagyizzunk egyet valahol! A lehetőség óriási. Végül a Gelati elnevezésü békés helynél horgonyoztunk le. A pihentető szinek, a kedves kiszolgálás azt igazolta, hogy jól döntöttünk. Meg is fejeltük dupla rendeléssel ezt a délutánt.
A hüsitő édesség, a rendkivüli kedvesség bearanyozta ezt a napunkat. Megfogadtuk, hogy van még a nyárból hátra egy pár meleg nap, ezért máskor is leülünk ide és hüsitjük magunkat. Szeretettel ajánlom mindenkinek. Köszönöm, hogy leirhattam. Kellemes nyarat továbbra is. Gabimama