A Golyós Bár a Római-part egyik kellemes helyszíne, ahol nemcsak enni-inni lehet, és ebben nem is igazán erősek, hanem "golyózni", azaz petanque játékot játszani, amely leginkább Franciaországban, de a Benelux-államokban is nagyon népszerű szabadidős program baráti társaságok, családtagok, kollégák körében.
A játékszabályokat a falon elhelyezett táblán részletesen megismerhetjük. Lehet saját golyókkal is játszani, illetve a helyszínen is lehet bérelni szettet. A csapatépítéshez, a közös étkezéshez, sütögetéshez tudnak biztosítani bográcsot vagy grill rácsot (ilyen lehetőséggel a Két Rombuszban is találkoztunk, már ott is írtam, hogy ez milyen klassz kezdeményezés). Idényjelleggel jó időben, kb. május elejétől tartanak nyitva őszig, az időjárás függvényében, de alkalmanként még szezonon kívül is ki szoktak nyitni, de ez esetleges. A büfében lehet lángost venni, nem is csillagászati áron. A sima lángos 900 Ft, a sajtos-tejfölös 1500 Ft.