A Gombrócz nevű egységnek volt szerencsém megfordulni a Ráday utca vonzáskörzetébe tartozó pincehelységében, azon látszott, hogy nem lesz hosszú életű, bár amit nyújtottak, korrekt volt. Sőt,. több mint korrekt, mondhatni, eredeti, izgalmas, remek. Az óbudai egységbe idén november elején sikerült eljutni egy jóbarátommal, Szentendréről hazafele tartva.
Meg szerettük volna látogatni a Kupak és Dugót, de zárva találtuk az egységet. Nosza szétnéztünk, hogy akkor mi van nyitva. Többek között a Gombrócz is ezek közé tartozott. Kértünk egy húslevest gombóccal, továbbá spenótos gombócot, nagyon meg voltunk elégedve mindkettővel. Társam pálinkát ivott jómagam uborkás limonádét. Nagyon tetszett a hely, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Véletlenül jártunk a helyen, megláttuk és gondoltuk, itt az ideje kipróbálni valami újat. Tetszett a hely egyszerűsége, semmi "fenszi". Kevés hely volt, látszik, hogy népszerűek (bár szürke februári nap lévén a környéken semmi sincs nyitva, így ez ennek is betudható lehet). Hamar jött a felszolgáló, hamar érkeztek az italok.
Gomburgert és kecskesajttal töltött gombócot rendeltünk. A forró csoki sajnos kritikán aluli volt, langyos és kevés, telenyomva tejszínhabbal. Az ételek nagyon finomak voltak, de tényleg. Kicsit túlárazott helynek tűnik, az adagoktól nem voltunk elájulva. Mások nem "gombócos" ételt rendeltek, azok nagyobb adagnak tűntek. Összességében egynek jó volt, de egy húsos-sajtos gombócért kicsit sokallom a 2290 Ft-ot.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Eredetileg nem itt Óbudán, hanem a Kálvin tér közelében (Erkel utca) nyitották meg az első gombócos bisztrójukat, de oda nem sikerült a bezárás előtt eljutnom. Viszont szerencsére nem végleg megszűntek, hanem átköltöztek, igaz eléggé távol az első bázistól. Talán ide az új helyükre ebbe a környezetbe jobban is passzol ez a fiatalos, innovatív koncepció.
A Nánási út menti kis terület amolyan gasztro-szigetté kezd alakulni. Van már pékség, grilles-húsos bisztró és a Gombro'c, amely arról ismert, hogy bármit el tudnak képzelni gombócban, és azt el is készítik, legyen az akár sós vagy édes. A nevük 2. része arra utal, hogy egy testvérpár az ötlet kiagyalója. Az étlap deszka formájú, lapozható, szép színes életnagyságú fotókkal illusztrálva. Nem zsákbamacskát árulnak. S az elkészült ételek valóban éppen úgy néznek ki, mint a fotókon. 15 féle sós, 8 féle édes gombóc szerepel a kínálatban, továbbá szezonális ajánlatok. Van 1 db - nagy - gombócos adag, de van olyan ételük is, amit több kisebb gombócként álmodtak meg. Árban 1300-3200 Ft egy adag, a sós-húsosak drágábbak. Én az édesek közül a Raffaello gombócot választottam, ami ugyan elég tömény és édes volt, de aki ismeri a Raffaello golyót (s ki ne ismerné) tudhatja, mire számítson (1490 Ft). Az étek itt egy igazi vizuális élmény, örömteli ránézni. Hozzá Mayer szörpök közül málnát választottam (490 Ft/ 3 dl). A benti rész szűkös, viszont a fából épült pavilon 3 oldalán körbe vannak asztalok a fedett teraszon, ahol nagyon kellemes üldögélni és időzni. Szívesen megkóstolnám legközelebb a sósak közül is valamelyiket, mondjuk a norvég lazacosat vagy a vörösboros szarvasgombócot.
A gombóc maga a csoda. A kis gömbökben bármit el lehet rejteni. Nem is értem, miért nem mozgatta meg eddig sem a háziasszonyok, sem a hivatásos szakácsok fantáziáját. Egy-két gyümölcs vagy lekvár, mint töltelék, meg a túrógombóc, amit legalább sósan is lehet enni, oszt' annyi. A GomBRO'c két fiatal tulajdonosa jobbnál jobb ötletekkel rukkol elő.
Leves, főétel, desszert is van az étlapon. Kacsa-, csirke- és marhahús, vadpörkölt, oldalas, halak, tengeri herkentyűk és még sok egyéb finomság rejtőzik a gombócokban. Az alap legtöbb ételnél a hagyományos krumplis tészta, de a töltelék jellegének megfelelően fűszerekkel, pirított hagymával vagy mással felturbózva. Ízletes mártással vagy salátával tálalják. Engem a sós, húsos változatok hoztak izgalomba, bár a kecskesajttal töltött, tejszínes parajjal és sült fokhagymával tálalt fogás kedvéért holnap is kedvem lenne ott ebédelni. Ha nem lennének olyan messze (tudom, nézőpont kérdése), módszeresen végigenném az étlapot. :)
Nehéz volt a döntés, végül a vargányás gombaraguban tálalt, kacsahússal töltött gombócokat választottam, a tetejére camembert sajtot sütöttek. Finom volt és laktató. A párom BBQ oldalast evett, petrezselymes burgonyagombóc és jókora adag coleslaw saláta járt hozzá. A sós mogyoróval töltött Sznikersz gombóc már alig fért belénk, de muszáj volt kipróbálni. Karamellszósszal és egy gombóc csokifagyival tálalták. A kiszolgálás kedves és udvarias.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.