Olvastam a napokban egy beszámolóban erről a kávézóról, és meg voltam győződve, hogy csak a közelmúltban nyitottak, de most néztem, hogy már több mint 1 évvel ezelőtt is léteztek. A Blaha Lujza tér felől sétáltam le a Somogyi Béla utcán, és gyakorlatilag a Rákóczi tér magasságában értem el a Görbe Bögre kávézóig.
Sokáig tartanak nyitva, egészen este 10-ig. Azonnal szembeötlő, hogy nagyon gyerekbarát hely, gyereksarok, pelenkázó, játékok vannak, de a játékos kedvű felnőttekre is gondoltak néhány társasjátékkal. Remek minőségű Bagira kávét főznek, az Elektra kávégépen mondjuk lehet is jót főzni. Az árazás átlagosnál kicsit magasabb szerintem, az eszpresszó tejjel 405 Ft-ba került, tej nélkül 355 Ft. Érdekes módon a laktózmentes tej is ugyanannyiba kerül mint a normál tej (50 Ft/dl). Van forró csoki és tea is a forró italok köréből. Szendvicseket, házias jellegű süteményeket lehet enni. Árukapcsolásban jóárasított a szendvics + cappuccino 751 Ft-ért. Ha a földszinti asztalok tele lennének, az emeleten további asztalok vannak, ottjártamkor egy nagyobb társaság vette birtokba.
A Görbe bögre az a hely, amiről az ember csak jót szeretne írni. Úgy néztem, családi vállalkozás, nagyon barátságos a dizájn, van gyereksarok, mindenféle logikai játék, kedves a kiszolgálás barátiak az árak. Ugyanakkor a sütőtök-krémleves (potom 509 ft) nem elég homogén, alaposabban le kellene turmixolni, ízre nem rossz, de van itt még egy apróság, ami viszont teljesen abszurd, tételesen, hogy héjas tökmaggal szórták meg.
A gyümölcsös joghurtkrém-desszert nem volt rossz, de ettem már meggyőzőbbet. Az étel/ital frontra mindennek dacára megadom a 4 pontot, annál is inkább, hogy tartanak fóti kézműves söröket, házi szörpöket, néhány jó bort. Megjegyzem, a sütik elég amatőr szintűek ránézésre, a fotó is mutatja és ez a hámozatlan tökmag, ez azért erős volt. Mi a magunk részéről sok sikert, ambíciót kívánunk neki, és főként azt, hogy gasztronómiai tekintetben fel tudjanak nőni arra szintre, amit a hely dizájnja sugall.