Te be mernél ülni ilyen helyre, ahol ilyen negatív kritikák vannak túlsúlyban? Van, amikor ez riaszt, van, amikor kíváncsivá tesz. Mazochista az ember, szeretne megmártózni más kínjaiban. De itt nem kell, nincs ezzel semmi baj. Láthatóan népszerű, az emberek jönnek-mennek, sorban állnak, ételfutárok visznek el állandóan. . .
ez nem véletlen. A hely szépen meg van csinálva, amennyire lehet, a hangulatot hozza, jópofa a rengeteg paprika a plafonon. Mexikói zene szól, de nem bántóan hangos. Nacho tálat ettem, jó nagy tányér, de inkább tényleg tál, megalapozva, aztán a megbeszélések szerint rákerül fekete bab, fűszeres darált hús, kukorica paradicsommal, szószok, ahogy ez már felépül. És, ha jól bemozgatod, le is folyik, átitatja a száraz részeket, és egész ehető egyveleget alkot. Mondjuk, ez így közepesen volt csípős. De semmi sem volt ízetlen, teljesen jól elvoltam vele. Ha menüben kéred, akkor kapsz hozzá dobozos kólát vagy korlátlan fogyasztással limonádét, ott van mindig mindenkinek a rendelkezésére áll, ha csak simán eszed 2990 forint, un. menüben meg 3290. Abszolút megéri. Kiadós, nagy étel. Senki nem volt barátságtalan, pörög, megy, működik az egész és jól működik. Meg a nap is süt.
Unokám kedvence ez a hely, ezért együtt ebédeléshez ezt a helyet választottuk. Egyáltalán nem bántam meg, mert jobbnál jobb ételek vannak. Az adagok óriásiak és nagyon jó ízűek. Az étterem kellemes hely és sok vendége van, de azért akad szabad asztal, nem kell bejelentkezni. A kiszolgálás gyors, barátságos.
Sokkal többet vártam ettől a helytől - a kialakítás, a hangulat sokkal ígéretesebb, mint amit végül kapunk. Egyrészt marha drága, másrészt hiányoznak az ízek és a nagyvonalúság, az elsőre gazdagnak tűnő kínálat sajnos egyáltalán nem jelent változatosságot.
Hiába készül frissen az étel, a leves például langyosnak is alig volt nevezhető, a fűszerek pedig messze elkerülték például a szinte mindegyik fogásba belekerülő babot. Csalódás, pedig lehetne jó is. . .
Spontán döntöttünk, úgy, hogy kipróbáljuk a helyet egy ebéd erejéig. Már eleve érkezésünk után, tanácstalanul álltunk a kínálat előtt és rendszer senki nem kérdezte, hogy esetleg szükségünk van -e segítségre. Kérdeztünk pár dolgot, de a szakácsfiú flegmán és türelmetlenül reagált.
Sürgetve kérdezte, hogy "mi lesz" és hanyagul csapkodva dobta össze az ételt, továbbítva a még flegmább lányokhoz, akik ugyanúgy türelmetlenül fejezték be a szervírozást. Ezek után kissé fanyar szájízzel álltunk neki az étel elfogyasztásának. Főleg mivel, az egyetlen asztalon ahova le tudtunk ülni, állt egy hatalmas, gusztustalan, zsíros paca amit látványosan letakartam szalvétával. Az étel semmi extra. Ízletesebb, karakteresebb ízekre számítottunk, a tortilla kemény volt és rágós, a saláta viccesen kis adag. Az italok pedig a röhej kategóriát képezték. Egyszerű szörp. Mindezért fejenként a 2300 forintos ár, igen csak borsosnak mondható. A mellékhelyiségen látszik, hogy beleadtak mindent a designba, de én mögötte láttam az elhanyagolt higiéniát, a felületes tisztántartást. Biztos, hogy többet ide nem jövünk.
Valamikor fine dining étterem működött a Gringos Amigos helyén Cafe Erté néven. Most mexikói gyorsétterem. Viszont egyértelműen a jobbak közül. Kértünk quesadilla-t, taco bowl-t, nachost mártásokkal. Az avokádókrém (guacamole) remek volt, a salsak is frissek, üdék, persze lehetne éppenséggel belekötni, hogy volt köztük ami túl savasnak bizonyult, de egészében úgy ahogy volt minden ízlett.
Az üdítőspohár újratölthető, ez is egy igen korrekt, pontosabban vendégbarát megoldás. A házi szörpök annyiban háziak, hogy a nagyipari koncentrátumot házilag öntik fel vízzel. A háttérben spanyol zene, a dekoráció hangulatos. A kiszolgálás inkább udvarias, mint kedves.
Nagyon jól néznek ki az ételek. DE semmi ízük nincs, sajnos. Az evőeszközök mázgásak voltak. Spanyol nyelvű zene szólt, de elég lehangoló volt. Lehetne pörgősebb, vagy csak szimplán nem szomorú. . . Régóta ki szerettük volna próbálni a párommal, de nagy csalódás volt. Vártuk az ízeket, fűszereket, ételeket, többet nem megyünk ebbe az étterembe :(