Gül Baba kávéja

Gül Baba Café BudapestGül Baba Café Budapest a térképen

Kiváló 2022. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. április 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gül Baba türbéjéről már többször, több helyen megemlékeztem, hiszen egyik kedvenc helyem a városban. A 2019-es felújítás óta is már többször jártam itt. Legutóbb a kiállítást is volt időm alaposabban megnézni, és egyúttal a kávézót is leteszteltem. A kulturális terek az egykori Wagner Villa - amely a türbe köré épült a XIX. században - alagsorában kaptak helyet, melyeket több mint 200 ezer darab egyedi tégla felhasználásával újítottak meg, de az üvegablakok is egyediek és a pirogránit oszlopfők a Zsolnay Porcelánműhelyben készültek. Ebben a különleges hangulatú téglafalas-boltíves-üvegablakos környezetben igazából egy pohár vizet meginni is élményszámba megy.
A kiállítás előtti folyosórészben alakították ki a kávézó terét kis asztalokkal, székekkel a beugróban. Érdemes az első vagy a második asztalhoz ülni, én is így tettem, mert innen kényelmesen meg lehet nézni a Gül Babáról szóló rövidfilmet.
Egy presszókávét ittam, amely a +100 Ft-os tej-felárral 590 Ft-ba került.
Egyre nagyobb divat már a kávét is úgy árazni, hogy 90-re végződjön, de azért a pultosok igencsak elcsodálkoznak, ha valaki a 10 Ft-ot adná csak borravalónak, szóval nincs nagy értelme így ennek szerintem.
Kávén kívül sokmindent nem kínált a büfé, még palackozott vizet láttam a pultban. A folyosó végén van egy kis szuvenírbolt is.
A kiszolgálás kedves volt, a pultnál kellett rendelni és fizetni, de a kész kávét kihozták az asztalhoz.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (20)
Gül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - EgyébGül Baba Café Budapest - Egyéb
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Hotel Narád Park Mátraszentimre
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Szilveszter
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással
Termál Hotel Vesta Tápiószecső