A Guri a kézműves sörfőzdéken belül véleményem és több barátom szerint mára egyértelműen a mainstreamet, a középszerűséget képviseli. Igaz, hogy áraik kedvezőnek mondhatóak, de a nagyüzemi sörökhöz viszonyítva ez az állítás már nem igaz.
Jászapátiról indultak, franchise rendszerben működnek, így egyre több sörözőjük nyílik országszerte, Szombathelytől Jászberényig, Budapesten is több egységgel vannak jelen. A Keletinél lévő sörözőjük először a Garay - Bethlen utca sarkon volt, azt elég hamar bezárták, majd hamarosan megnyitottak kb. 100 méterrel odébb a Blaha irányába költözve, nevezetesen, a Baross tér 19. szám alatt. Az új söröző egyelőre elég vérszegény, jellegtelen a berendezése, viszont az alapterülete nagyobb lett, elég sok asztaluk van, hátul egy plusz teremmel. A pultnál kell rendelni és fizetni. A helyben fogyasztás mellett elvitelre is lehet sört vásárolni náluk. Aktuálisan 26 féle sört kínálnak, mindegyik Guri márkás, ún. vendég söröket nem tartanak. Legutóbbi választásom a Mango No. 5 APA Milkshake Pale Ale volt, ami nem volt rossz, de nem volt átütő. Ebben a műfajban már több másfajta mangós sört ittam, amelyek sokkal jobban tetszettek, ennek konkrétan nem volt semmi mangós íze. 1050 Ft-ba került a 3 dl-es pohár. A többiek által választott Komlós Rétes (1100 Ft/5 dl) nem okozott osztatlan elismerést, a Detox IPA (1450 Ft/5 dl) korrektnek találtatott. Nincs kötelező szervizdíj. Elég egyértelműen hangoztatta a személyzet, hogy a készpénzes fizetést preferálják a bankkártyás helyett. A női mosdó tisztasága finoman szólva nem volt kielégítő.