Tegnapelőtt felváltvaidő volt, hol sütött, hol esett, és éppen a Paulay Ede utcában tartottam valahová a jóba. Elkongatták már az ebédidőt, és beúszott a periférikus látásomba ez a söröző. Enni is adnak? Adnak hát. . . gyerünk. Kezdetben az egyetlen vendég voltam, így a teljes odafigyelést kiigényeltem, azután jött valaki, evett, sietve elment, így megint egyedüli körülrajonganivaló lehettem.
A hölgy kezdetben lazán kedves volt,, nem vitte túlzásba a velem való törődést, de nem is hanyagolt el, figyelmesen bánt velem. Némi felesleges tépelődés után, jaj, hát mit is rendelhet az ember egy cseh sörözőben, hát persze, hogy knédlit, tarjával, káposztával! Kicsit veszélyes, nem mindenhol értelmezik jól, de ez itt kitűnő volt! A hölgy sportos munkakört talált itt magának, le és fel kellett járnia egy csigalépcsőn, a konyha ugyanis az altemplomban vagy basement-ben van. soká és gondosan készült az ebédem, de minden percet megért a várakozás. A pompás ebéd után mi mást kérhettem volna, mint egy korsó Baront, a sörkínálat némileg változik állítólag, nem minden nap ugyanaz van, de mindig minőségi a felhozatal. Közben eleredt kint az eső, reménytelen özönvíz lepte el a várost, hangos dobpergése vagy húsz percig verte a csendet. Kellemes beszélgetést folytattunk a hölggyel, sörözőkről, múltról, vendégekről, igazán jókor voltam jó helyen.
Cseh söröző és vendéglő az Erzsébet tér közelében. A beltér több helyiségből áll, én a bejárat közelében, az ablaknál lévő egyik asztalnál ültem le. Hétköznap ebédidőben fix 2 fogásos menüt (leves, zóna adag főétel) kínálnak 1300 Ft-ért, amely mellé még egy pohár szörp is jár.
A pincér hölgy csendes, udvarias volt, az ételekre gyakorlatilag alig kellett várni, a menü már készen volt, nem frissen készült. A gombaleves rendes tál mennyiségű volt, nem rossz, de kissé jellegtelen, vizes lével. A főétel sertésborda Budapest módra vállalhatatlan volt. A hús (1 kisebb szelet) kissé rágós, a raguban a máj ehetetlen, száraz, mint a kő és kesernyés. Nyilvánvalóan nem volt friss. Elképesztő, hogy az ebédmenübe csempészve így próbáltak megszabadulni a májtól, vagy egyszerűen nem is értem, mi volt vele a szakács terve. A rizs a legolcsóbb C kategóriás ipari rizs volt, aprószemű, szürkésfehér. Sört nem ittam, de ha valaki csak sörözni szeretne, annak valószínűleg több szerencséje lesz itt. A cseh Svijany sörfőzdétől 8 féle sört kínálnak, köztük világos, félbarna, barna, Baron komlós, láger, pilzeni láger is van. 3 és 5 dl-es kiszerelésben csapolják 590-950 Ft közötti árakon. Jelinek cseh párlatok, borovicka, hazai Békési pálinkák. Cseh specialitások is szerepelnek a normál étlapon: hermelin (1490 Ft), tarja illetve bárányragu knédli káposztával).
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.