Az üzlet kivülről nem hívja fel magára a figyelmet, hacsak azzal nem, hogy kirívó a különbség a környékbeli modernizált, dizájnos helyek és a cukrászda igénytelen (megállt az idő a hatvanas éveknél) portálja között. Belül sem sokkal szebb, de itt már modern hűtőkben tárolják a süteményeket.
Icipici hely, egy kis asztalka van, ahol két személy ülhet le. Inkább olyan megvásárlom, hazaviszem hely. Ami viszont a süteményeket illeti, azok nagyon finomak, házias jellegűek. Minden helyben készül. Csokoládétortájuk miatt keresem fel a cukrászdát évek óta. Mást is kipróbáltam, mindegyik hozta a szintet. A kávé is jó. Érdemes betérni fagyira, sütire, ugyanis, az árak a földön járnak, megfizethetőek, a személyzet pedig udvarias.
A Hamdi Cukrászdának 2 üzlete van Budapest Belvárosában, az egyik a Jókai utcában az Indigó Indiai Étteremmel szemben, a másik pedig az Erzsébet körúton, a Dob utca sarkánál. Az 1918-ban megnyitott, családi vállalkozásként működtetett cukrászdát már a 4. generáció vezeti a Hamdi-famíliában.
Külső megejelenését tekintve kissé retró hangulatú, egyszerű a berendezése, nincs semmi felesleges flanc, dizájn vagy dekoráció, a kis alapterüleű helyiségben egy nagy süteményes hűtőpult és egy fagyispult várja a látogatókat. A 4 dkg-os fagyi gombóca 210 Ft-ba került, a viszonylag szűk felhozatalból (12 íz, ha jól emlékszem) én egy karamellát kértem. Átlagos, főzött nem wellness, nem bio, nem kézműves jellegű. . . fagyi. A sütik és tortaszeletek is a klasszikus vonalat és ízeket képviselik: Dobos, csoki, lúdláb, oroszkrém, puncs, gyümölcsös túrótorta, valamint kilóra kimért sós és édes aprósütemények szerepelnek a kínálatban. Sósak közül a sajtos pogácsa, sajtós rúd és a hasék is egész jók, de nem kiemelkedőek, ezekből elvitelre vettünk pár db-ot. Összességében nem kiemelkedő, de az évtizedek óta kialakított gyakorlatot és tradíciókat továbbvívő, megbízható cukrászdáról van szó.