Viszont keleti fesztiválokon már kóstoltam koreai ételeket, és a talán legismertebb specialitásukat, a kimchi-t is ismertem. Helyszín Zugló, a Stefánia út és a Gizella utca közötti kis egyirányú mellékutca, csendes környék. A saroképület egyik oldalán a redőny lehúzva, semmi mozgás nem látszik, pedig elvileg nyitva lennének. És valóban, csak a bejárat az Ilka utca felől van. Bár mozgás nem látszik belülről, de ki van rakva az OPEN tábla. Egy kedves, mosolygós hölgy fogadott, aki egyből az emeletre invitált, nyelvben angolra váltottunk, a magyar nem nagyon ment neki. Az étlap 4 nyelvű (koreai, angol, magyar, kínai) és elég hosszú. Van jó pár kifejezetten drága fogás (8000 Ft körül), de 3000 Ft alatt nem igazán látok semmit, a levesek vannak ebben az árfekvésben. Az asztalon melegítő lapokat látni, ugyanis itt a koreai saját sütögetős BBQ élményt lehet kipróbálni. Az asztaltársaság megkapja a kiválasztott nyers húscsíkokat és együtt, az asztalnál sütik meg. Persze ezt akkor érdemes választani, ha az ember nagyobb társasággal és több órás vacsora programra érkezik. Miután megbeszéltük, hogy a koreai konyhában nem mozgok otthonosan és csípőset nem szeretnék, de valami autentikusat igen, ezért a Bul Goki névre hallgató ételt választottam a pincérnő javaslata alapján, amely vékonyra szelt marhahús speciális szószban. Amíg várakoztam, a szomszéd asztalnál ülő koreai lánnyal beszélgettünk, aki itt született Magyarországon, és perfekt beszél magyarul, magyar iskolába jár. Nagyon érdekes dolgokat mesélt. Közben megérkezett a nagy kancsó forró víz és a szederlevél tea. A koreaiak nagyon szeretik a különböző levelekből készült teákat, a gyümölcstea viszont nem dívik náluk. Hamarosan megérkezett az étel is, közben kezdtek beszivárogni az újabb vendégek, egy kínai család gyerekekkel, két koreai diáksrác, egy koreai nagymama 2 lánnyal. A magyar vendég nem túl gyakori náluk, de aki eljön egyszer, az általában újra visszatér. Szóval az étel, kicsit édeskés fűszeres pácolt marhahús szeletek zöldséggel, húsleves szerű lében, mellé adag sima rizs, a tapadós fajtából, valamint 5 féle kimchi: savanyított káposzta, mérsékelten csípős káposzta, tésztasaláta, savanyított fehér retek valami zölddel, tempura póréhagymával. Összességében nagyon tetszett, ízlett, a hús igazán tökéletesen volt elkészítve, igazából az vitt mindent, a többi csak kiegészítő volt mellé. A Bul Goki 3200 Ft volt, de ez az ár tartalmazta a kimchiket és a rizst is. A tea 500 Ft-ba került. A számla végösszege 10+ szervizdíjat tartalmaz, így összesen 4000 Ft-ot fizettem. Szerintem megérte. Nagyon jó, érdekes élmény volt, szívesen eljönnék ide a családdal is kipróbálni a BBQ-t.