A 90-es évek végén magyar organikus stílusban épült Hattyúház az egyik kedvenc fővárosi modern épületem. A felsőbb szinteken irodaház működik, az udvarban egy ideje a Bereg, míg a Hattyú Cafe a Széna tér felé néző főbejárat jobbján található, egész évben működő kinti terasszal.
További érdekessége a kávézónak, s ezt korábban én sem tudtam, hogy nonstop napi 24 órában nyitva tartanak. A kora reggeli óráktól (6-11-ig) hideg és meleg reggelit kínálnak, a szokásos tojásételek mellett tejbegrízt és óriáspalacsintát is. Napközben bármikor hideg- és melegszendvicset (sajtos, magyaros), toast-ot, virslit vagy piadinát, az olasz lepényfélét ehetünk itt. Minden nap van 1-2 sütemény (590 Ft), ottjártamkor csokis muffin, illetve toszkán spenóttal töltött hasé (390 Ft). Krusovice sört csapolnak, az üveges választék kommersz. 2 dl frissen facsart narancslé 520 Ft. A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos. Bár csak 1 fiatalember szolgált ki, mégis ki tudott menni az asztalokhoz rendelésfelvételhez és fizetéshez is, ezt nem a pultnál kellett megtenni.