2016. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2017. április 11.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gozsdu Udvarban található görög étterem. Ebédmenüt nem kínálnak, az étlapon kizárólag görög ételeket találunk, hangzatos hosszú görög címekkel. A Fish & Chips például Mpakaliaros me Tiganites Patates néven szerepel, szerencsére színes képek segítik a könnyebb felismerést. A friss saláták a pultban láthatóak az üveg mögött. A belső tér elég pici, sok helyet elfoglal az "üzemi rész" és a személyzet cuccai (amit szerintem nem a vendégeknek fenntartott asztalokon kellene parkoltatni). A görög életérzés a dekoráció egy részében és főleg a kék-fehér színvilágban köszön vissza. Összességében nekem egy kissé szedett-vedett volt az étterem, főleg, ha az árfekvéssel összevetem, akkor ennél igényesebb megjelenést tartanék indokoltnak. Sőt, attól, hogy egy étterem vagy büfé egyszerű és olcsó, még nem kell benne rumlit tartani. A Hellinicon egyáltalán nem olcsó, az árak "Gozsdusak", egyértelműen a külföldieket célozzák meg. A főételek 3000 Ft körüliek. A palackozott ásványvíz is Görögországból érkezett (Drosia), elég brutálisan túlárazott, ez náluk egy közönséges ásványvíz, nem prémium kategória. (550 Ft).
A hal frissen sült, kellemes volt, ízletes, de nem kiemelkedő, az adag elég kicsi, 4 tengeri halcsík sörtésztás bundában, kevés sült krumpli, némi friss salátát is kínáltak mellé (2790 Ft). Minderre még 10% kötelező szervizdíj is rátevődik. A tapasztalt szervíz alapján nem indokolt.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (13)
Még több kép (3 db)
Hellinicon Görög Étterem további értékelései
2016.03.06a párjával
A Hellinicon étteremre az “Egy nap a városban” blog hívta fel a figyelmem. Mivel a görög konyha az egyik kedvencem 1995 óta amikoris egy kedves jóbarátom (ma a Kovászna megyei tanács elnöke) itt ünnepelte doktorrá avatását. Egy izgalmas, rusztikus, őszinte konyha tárult fel akkor...
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
Termál Hotel Vesta Tápiószecső