A Holdudvar egyik legnagyobb erénye, hogy nem a semmiből lépett elő. A hely, ahol működik, és maga a Holdudvar is, hagyományaival hitelesíti a küldetését. A hely történetéről az első ismert adat a 13. századig nyúlik vissza: még a 19. század közepén is láthatóak voltak egy johannita vár romjai, amelyek egy még régebbi, római kori vár romjaira épültek.
Tovább olvasom >>
A jelenlegi Casino-épület (a Holdudvar mai otthona) 1868-69-ben épült neoreneszánsz stílusban a kiváló építész, Ybl Miklós tervei alapján. Azóta a Margitsziget ezen kicsiny szelete a társasági élet és a színvonalas kikapcsolódás terepe. Bár többször átépítették, és a II. Világháború utáni méltatlan üzemeltetés erősen megkoptatta az épület régi fényét, mégsem a bontás jut sorsául (amelynek réme régóta fenyegeti), hiszen a Holdudvarral új életre kapott a patinás hely.
A Holdudvar nevű margitszigeti étterem büféteraszt is üzemeltet. A szűkített ételkínálat vonzó: toszkán pacal, hagymás velő, helyben készült hamburger s hasonlók, összesen talán 8 tétel. Szinte minden frissen készül, mondjuk az általunk végül rendelt hagymás velő nem, sőt, az inkább pástétomra hasonlított, amibe kevertek némi velőt is, de íze rendben volt, adtak hozzá némi savanyúságot is.
Toszkán pacalt szerettünk volna eredetileg, de az sajnos kifogyott. Az italokat műanyagpohárba adják, ami minket nagyon idegesít, de hát, ha ez van, ez van. Kommersz söröket tartanak, jó borokat, valamint kitűnő, a csopaki Tamás pincétől származó kézműves szörpöket. Ezeket mind végigkóstoltuk. Nem olcsón, deciként 150 forintot kérnek, ergo egy fél liter szörp 750 forint. Másik oldalról 300 forintért már egy ízt meg lehetett kóstolni négyünknek. A paletta: akác, bodza, levendula, citromfű. Az is tetszett, hogy a zenei aláfestést egy gitáros szolgáltatta, kár, hogy erősítője állandóan berecsegett. Kellemes, az átlagnál igényesebb hely a Holdudvar, jól éreztük magunkat.
Bár a szívecskék szerint nem tudom jobbra értékelni a helyet közepesnél, de mégis azt írtam, hogy ajánlom, mert a Margitszigeten belül még mindig a Holdudvart találom a legjobb (legkevésbé gyenge) helynek, bár nem igazán az én korosztályom helye, sokkal inkább a tízen-huszonéveseké.
Egy munkatársam születésnapját ünnepeltük itt legutóbb, de előtte is párszor megfordultunk már itt, szintén kollégákkal. Elsősorban egy zenés szórakozóhely, a fiatalok táncolni, bulizni járnak ide esténként, nem vacsorázni. Az étlap ennek megfelelően elég szerény. Ugyanakkor napközben kellemes lehet a babzsákfoteleken eldőlni és sziesztázni, pláne nyári hőség idején. A 3-3 féle levesből és desszertből egyik sem nyerte meg a tetszésemet, így jobb híján egy Cézár salátát ettem, az elég közepes és felejthető volt. Az itallapon ellenben minden van, amire igény lehet, a Tequila 990, a Jaeger 890, Rézangyal pálinkák szintén 890 Ft-ba kerülnek, szóval nem egy olcsó hely.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1042 Budapest, Margitsziget, Petőfi sétány, Petőfi u. 1