Kiváló
2025. január 6.egyedül járt itt 55 A Hópihe Cukrászda első egységét a Lónyay utcában, a pesti oldalon nyitotta meg, a Bakáts térnél. Nyáron fagylaltot, télen krémest árusítottak. A Lónyay utca mostanában időszakosan zárva tart, viszont megörültem, amikor megtudtam, hogy igaz, a budai oldalon, kicsit távolabb, de nyitottak egy újabb cukrászdát 2024 őszén, szerintem egy sokkal jobb, forgalmasabb helyen, ahol ráadásul az alapterület is nagyobb, igaz, csak 2 asztalka van, de már le lehet ülni helyben sütizni, kávézni.
Az új helyszín a Móricz Zsigmond körtér közelében található, a buszról, villamosról is jól látni lehet a Bartók Béla úton. A hely névadója egy nagyon aranyos, hatalmas hófehér bundás kutyus, ő Hópihe, a tulajdonos cukrászlány, Bianka kutyusa. Nagyon különleges, egyedi krémeseket készít Bianka, mondhatni, ez az ő specialitása, saját titkos recept alapján. Én ilyen fajta krémeseket máshol nem ettem még. Elsőként az új helyen a gesztenyés - ribizliset kóstoltam (1150 Ft). Szerintem a képek magukért beszélnek. Hatalmas, nagyon finom, nagyon krémes, de mégis könnyű, nem gejl sütik ezek. Összesen 8-10-féle krémes készül, a sima vaníliáson kívül pl. pisztáciás-málnás, sós karamellás, Nutellás, valamint kísérletezik különlegességekkel, mint pl. a zserbós vagy a Rákóczi-túrós krémes. A krémes mellett még flódnit láttam és kekszeket többféle izgalmas ízben, pl. tejcsoki+birsalma, New York style, pisztácia (850-1000 Ft). Kérés nélkül kaptam egy pohár vizet a süti mellé. A kutyus nagyon szelíd, bár tudom, hogy vannak, akik szerint kutya nem való sem cukrászdába, sem étterembe. Ő nagyon nyugodt, békés természetű, és a sütöde részlegbe nincs bejárása.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság