Most egy (egyébként igen drága) tanfolyam kapcsán vetődtem ismét a Hotel Hungária éttermébe (és a tanfolyam árában elég húzós árral felszámolták az ebéd árát is, úgyhogy azt gondoltam, ennyiért kapunk egy minőségi ebédet), reménykedve abban, hogy jobb lett a múltkori látogatásom óta. Háááát, hiába reménykedtem.
Az ebéd a korábbihoz hasonlóan svédasztalos rendszerű volt, de sorstársaimmal átkereszteltük etióp Hungária asztalra. . . :)) Levesnek húslevest ettem - volna, de csak a levestároló alján volt néhány grízgaluska, semmi más, úgyhogy a leves kifújt. Örömmel fedeztem fel, hogy van vadas, de egyik asztaltársam azt szedett, és közölte, hogy az étel egyenletes minőségű, egyenletesen szar a hús és a mártás is, úgyhogy letettem róla. Na, végül felfedeztem egy jónak kinéző sült húst, abból meg az orrom előtt szedték le az utolsó darabot. No mindegy, a pincérek jól látták, hogy leürült a tál, gondoltam, mindjárt feltöltik (mint minden svédasztalos helyen szokás), de nem, hiába vártam, biztos a pincérek gondolták, "így jártál öcsi, legközelebb legyél gyorsabb". Egy gluténérzékeny asztaltárs is nagyon panaszkodott, semmilyen gluténérzékenyeknek való meleg étel nem volt, mindkét nap csak gyümölcsöt és sajtot tudott enni. Én már nagyon-nagyon sok szállodában voltam svédasztalos ebéden/vacsorán de ennyi tré még sehol nem volt az ellátás.
Csapatépítő tréningen voltunk a szállodában, ennek részét képezte egy ebéd a hotel éttermében. Maga az étterem egy bazi nagy hodály, valószínűleg ilyen rendezvényekre lehetnek szakosodva, mert nagyon sok asztalon kitéve különböző cégek neve, valószínűleg ezek munkatársai is a miénkhez hasonló programon tartózkodtak a szállodában.
Az ebéd svédasztalos jellegű volt, felejthető egyenhúsleves, különböző kinézetű, de ugyanolyan ízű sajtfalatkák, TESCO-gazdaságos melegételpult. Nem vagyok nagyon válogatós, de a melegételekből alig tudtam választani (nem a hatalmas választék, hanem annak hiánya miatt), végül valami rántott csirkecombot ettem krumplival. Kiszolgálásról nem lehet beszélni, amikor leültünk, mindenki kapott egy üveg valamit, amit kért, aztán többet nem jöttek kínálni, biztos annyi járt. Nekem leginkább egy kiglancolt menzára emlékeztetett, már annyiban, hogy ilyen ételeket a céges menzán is kapok. Persze aztán lehet, hogy ez a választék csak a céges rendezvények résztvevőinek szól, aki az utcáról bemegy annak egész más a kínálat és a minőség - sajnos erről nem tudtam meggyőződni, mert amíg ott voltunk (kb. 3/4 órát) az utcáról nem jött be senki (ebédidőben).
Több napos szakmai továbbképzésen vettünk részt, immár többedik alkalommal a Keleti pályaudvar közelében lévő Hungaria City Hotelben. Mivel egész napos a képzés, reggelit, ebédet és nap közbeni frissítőket is kaptunk. A reggelit a tréningterem mögötti külön étkezőrészben helyezték ki részünkre, az ebédet a Fiáker étteremben szolgálták fel.
Két fogásos ebédmenüt kaptunk, 2 féléből lehet választani: húsos vagy vegetáriánus, amely mellé 1 kis üveges üdítő vagy ásványvíz, valamint kávé jár. Egyébként svédasztalos étkezésre is van lehetőség, de a mi "csomagunk" nem arra szólt. Az ételek elég kis adagok, a leves csészés, a főétel 1 szelet hús vagy sajt. A fűszerezés meglehetősen jellegtelen, nem prémium alapanyagokból dolgoznak, és az ízek, ételek kombinációja sem mindig a legszerencsésebb. A krokett, a zöldségköret és a sült krumpli is mirelitből készült. A felszolgálók között sok a tanuló, akik nemcsak bátortalanok és rutintalanok, de olykor nincsenek tisztában alapvető udvariassági szabályokkal sem. A reggelik és uzsonnák nekem jobban tetszettek az ebédnél, a többféle gyümölcsös joghurt, az almás pite és néhány aprósütemény is nagyon kellemes volt (pl. kapros juhtúrós kosárka), de a pogácsák sem rosszak. Az első alkalommal elfelejtettek szalvétát tenni. Az üdítők nagyon ki vannak számolva, csak fejenként 1 kis üveg jut, viszont nagy kancsókban készítettek be mentás citromos limonádét és erdei gyümölcsös jeges teát, ezek finomak voltak. Az étterem nevére utal a bejárat előtt található életnagyságú fiáker makett kocsissal együtt.