A korábbi értékelők közül én a nem igazán lelkesekkel tudok egyet érteni. Tudom, hogy sokaknak bejön a Tibi atya féle humor, nyilván ízlések és pofonok különbözőek, és összességében azt kell mondjam, hogy az általa képviselt "színvonallal" voltaképpen összhangban van a hely.
Olcsó, pronyó, nem minőségi, nem intellektuális, tömegszerű, mögöttes tartalom nélkül harsány, blőd feliratokkal. Központi elhelyezkedés a Nagykörúton, majdnem a Blahánál, így hétvégenként esténként meg is telik, leginkább 20 év alatti fiatalokkal. Kellemetlen szag terjeng az egész helyiségben (nagyjából a behányós-bezüllős áporodott, nem takarított kocsmaszag). Napközben nincs étel (kb. este 7 előtt), bár elég sokféle szerepel a kiírásban. Kommersz italok, nem drága. Igénytelen mosdó.
A Humbák művek Budapest egyik kultikus kocsmája, központi alakja a mindenki által ismert képzeletbeli borbarát, sörbarát, alkoholreklámozó pap, Tibi atya. A hely dizájnja jó, sok jópofa idézet olvasható a falon. Az árak mérsékeltek. Az önreklám időnként ízetlen és demagóg, felesleges szembeállítani a rusztikus, fősodratú ízeket a fine dininggal, mindkettőnek helye van a nap alatt.
Meg egyébként is úgy kezdeni a reklámszöveget, hogy „ha eleged van azokból a helyekből, ahol”… nem épp rokonszenves. Nem kell „elegem legyen” azokból a helyekből, ahol szerintük közlik, hogy az elébünk tolt "hangyányi adag" étel „nyócezer lesz”, ahhoz, hogy ide betérjek. Mellesleg ilyen hely, amiről ők írnak, nincs is, ahol ennyin kerül egy főétel, ott választékosan fogalmazó, udvarias pincérek dolgoznak. Az öndicsérő szöveg helyett inkább adnának üvegpoharat a borhoz. Ez a műanyag pohár-mánia azon túl, hogy környezetszennyező, vérlázítóan igénytelen és igénytelenségre nevel. A zene hangos, de nem rossz afféle, Nirvana utánérzésű szám ment, amikor Molnár pincének a roséjából készült fröccsöt (190 ft)iszogattam. Összességében nem volt ez rossz élmény, a műanyag pohár zavart a legjobban.
Gondoltam meglátogatom a nagy Tibi atya új "otthonát". Bár ne tettem volna. Ez a hely undoritó. Már mikor beléptem akkor is olyan bűz várt hogy csak na. A hely tele volt egy csomo alkoholistával. Köszönöm szépen de ebből nem kérek többet. A Stiflerben valahogyan jobban jártam.
Régóta megy a vita, hogy Tibi atya jó fej e vagy a további züllésre buzdít? Mindkét állításban van igazság. Mostanában viszont mintha komolyodna az atya, de a stílusa már nagyban más, mint korábban. Meglovagolva a közösségi oldalos népszerűségét meg is nyitotta második kocsmáját Pesten.
Az elsőből éppen kiszállóágban van, korábbi üzleti vita miatt, de nem is ez a lényeg. Sikerült egy saját brandet felépíteniük, amelynek a kicsúcsodása a Humbák művek. Egyik este egy koncertre igyekezve hirtelen ennek bejáratánál teremtünk. Péntek volt és zsúfoltság. Kint is és bent is. A falakon mindenhol az ismert promó. Többen fényképezkedtek a híres idézetekkel stb. Már-már szakrális hellyé alakul ez a kocsma. Az italkínálatban nincs semmi különleges, csapon éppen a jól ismert (de kevésbé kedvelt) Arany Ászok volt megtalálható, mivel siettünk, abból ittunk egy-egy pohárral. A kiszolgálás kedves volt. Összességében érdekes egy hely, de mindenképpen pozitív. Érdemes elmenni annak, aki vevő az ilyesmikre, mert idővel nyilván le fog csengeni a mostani lelkesedés.