A Hummusbar is egy gyorsétterem-láncként működik több helyütt a városban, én már évek óta látogatom őket kisebb-nagyobb rendszerességgel. Az Etele Pláza 3. emeletén a gasztrosétányon kaptak helyet ők is, a Las Vegan's és a Pizza Me a két szomszédos egység, amely közrefogja.
A kínálat megegyezik a láncon belül: klasszikus humusz tálak (1990-2990 Ft), shakshuka (1990-3490 Ft), pita szendvicsek (1190-1590 Ft), kuszkusz leves (790 Ft), falafel, kebab (2590 Ft), saláták. Árban a menü kombinációk a kedvezőbbek, pl. a humusz tál itallal 2590 Ft, a Tabbuleh saláta pitával és itallal 1890 Ft. Most először próbáltam ki a náluk készített palackos Ice Tea italukat, amely a Very berry, azaz nagyon bogyós nevet viseli (csak angolul jobban hangzik), ribizli, hibiszkusz és csipkebogyó az alkotóelemei, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, nagyon kellemes, nem édes, frissítő, kicsit savanykás, vitamindús, koffeinmentes, szénsavmentes ital. 590 Ft/ 5 dl.