Az IDE Pizza továbbra is stabil eleme a Pozsonyi úti gasztro utcának, ezen belül a Radnóti szoborral és a Herman Ottó Általános Iskolával szemben. Amikor megnyitottak, a nekik helyt adó épületet renoválták, és az állványzat eléggé eltakarta a portálukat, rontva a láthatóságot. Azóta ez a probléma megoldódott, a ház elkészült.
A környéken lakók nagyon megkedvelték az ide szögletes pizzáit, és azt is el kell mondanom, hogy nagyon szimpatikus a tulajdonosok részéről az szociális érzékenység, az adakozás. Több alkalommal előfordult, hogy a kerületi facebook csoportban zárás előtt meghirdették, hogy ingyen lehet elvinni a megmaradt pizzákat. Nem mindig sikerül pontosan megbecsülni előre a mennyiséget, néha túlkészülnek, amit másnap már nem lehet kitenni a pultba, legalábbi az IDE Pizzériában biztosan nem. Az árak az átlagnál magasabbak, a Margherita a legolcsóbb 1090 Ft-ért, de az ízek többsége 1390-1490 Ft. Ezért egy téglalap alakú pizzát kapunk, amelyet a kitálalás előtt mindig megmelegítenek a kemencében. Most egy gazdag feltétes pizzát választottam, paradicsomos alapon sonka, gomba, grillezett olajbogyóval. A benti részben egy normális asztal van, de az foglalt volt, maradt a 3 bárszékes asztal egyike. A berendezés a nyitás óta nem változott, azt meg már leírtam az első értékelésben. Egy szelet is kiadós, de nyilván a nagyevőknek nem lenne elégséges.
Az IDE Pizzéria a covid időszakában nyitott meg Újlipótvárosban, a népszerű Pozsonyi úton. A nyitásuk körülményei nem voltak éppen a legkedvezőbbek. A pandémián túl az épületük homlokzata éppen felújítás alatt állt, az egész fel volt állványozva, így a bejárat és a névtábla alig észrevehető.
Mivel szűkös a járda, terasszal sem tudtak kitelepülni. A beltér azonban tágas, kellemes. A négyszögletes pizzák a pultban szépen felsorakoztatva jól láthatóak. A dekorációban a kék és a fehér az uralkodó színek, a polcon néhány hangulatkeltő dekorációs elem is megfigyelhető. Engem nem zavart. A választást követően bedobják a pizzakemencébe pár percre, így friss, ropogós és meleg szeletet kapunk. Négyszögletes, római pizzát sütnek, és az alapító csapat az IGEN pizzériához köthető (a fura névválasztásokból is ki lehetett következtetni. . . ) Amiket eddig kóstoltam náluk, nem okoztak csalódást: - sonkás-gombás, grillezett olívabogyóval - articsókás-spenótos-ricottás - pármai sonkás, rukkolás, parmezán sajttal Egy szelet pizza 1190 Ft-ba kerül, ami azért elég húzós ár. Én nem vagyok nagyétkű, de két szeletet simán meg tudtam enni és nem éreztem a kipukkadás érzetét. A liszt, a feltétek, az elkészítés azonban tényleg minőségi. Most már lehet helyben enni, a szigorú járványügyi korlátozások idején csak az elvitel adódott lehetőségként. A személyzet barátságos, segítőkész.