A cukrászdát egy fiatal pár nyitotta, akik képzett cukrászok, éveken át Franciaországban tanultak, és a közelmúltban hazatérve az ott gyűjtött tapasztalatok alapján most itthon próbálkoznak, és nagyon drukkolok nekik, és remélem, hogy sikerül itt gyökeret ereszteniük. A sütemények egytől egyig csúcskategóriásak, a legtöbb kerek francia monotorta, néhány tarte, izgalmas ízekkel, köztük régi klasszikusok "újragondolásai" is, ahogy mostanság szeretik ezt a gasztronómiában pufogtatni. Pl. oroszkrémtorta, krémes, képviselőfánk, ezeket is újragondolták, és igazán finomra és amellett még szépségesre is sikeredett. Az ízek között málnás, áfonyás, kávés, csokis, kajszibarackos is található, nehéz a választás. A sütiárak 520-650 Ft közöttiek, átlagosnál valamivel nagyobb méretűek, több cukormentes is akad közöttük, így azt mondhatom, hogy ebben a prémium kategóriában az áraik igazán kedvezőbbek egyéb hasonló stílusú belvárosi vagy budai cukrászdával összehasonlítva. De a mentes sütiket még a külső kerületekben is sokszor 7-800 Ft-ért vesztegetik. A névadó Ideál sütibe feher piskóta alapra fűszeres barack mousse és lime-citrom krém került (640 Ft), de az oroszkrém tortácska is nagyon ügyesen eltalált. Kapható még macaron (310 Ft), töltött mandulás aprósüti, fagylalt (350 Ft/5 dkg) - szintén kínálnak cukormenteset is, valamint 2 féle quiche az inkább sósat preferálók igényeinek kielégítésére. Tradicionális olasz pörkölésű Musetti kávét főznek, egy eszpresszó 390 Ft-ba kerül. A falon néhány klasszikus francia recept olvasható. Sok hasonlóan színvonalas és kellemes helyet kívánok még magunknak!