Eredeti helyükre, ahol az utcára adták ki az elkészült pizzát, mindig különös hangulattal mentünk. Amikor híre ment, hogy azt a pici helyet egy normál nagyságú igazi beülős pizzéria váltja, örültünk. Alig vártuk, hogy kipróbálhassuk. Először a megnyitás után nem sokkal, . . . . kisebb csalódással, majd pár hónap múlva, .
. . hátha valami javul . . . próbáltuk ki a Margit körúton. Mind a két alkalommal ültünk és néztünk, hogy ez miért lett? Mintha -aki berendezte felszerelte- nem értett volna a szakmájához? ! Az asztal csúszik, ezért azon a tányér csúszik, a pizza a tányéron -ami nem elég nagy- csúszkál. Az evőeszköz közül a kés, totál életlen. Értem én, hogy anno az utcai kiszolgálás miatt ezzel nem kellett foglalkozni. Azonban most ugye zárt helyiség, még ha kissé natúr is a berendezés, az alapvető kényelmi, gyakorlati funkciója azért meglehetne. A pizza persze nagyon finom, ugye azért mentünk utánuk, mert az nagyon ott van! Miután elfogyasztottuk mindkettőt, feleségem kért egy kávét. Kb. 10 perc elteltével megjelent a srác kezében a csészével, melyet a fülénél fogott, majd letette az asztalra. Én röhögtem. . . . . Azé'. . má'. . basszus. . . . :-)) Számlára ugyanígy 10 percet vártunk, majd felálltam és a pultnál kifizettem. Még egyszer! Jó a pizza! De már elnézést! A kiszolgálás, annak szakmai mivolta hol a fenében maradt?
Örömteli, hogy Budapesten a gasztro- és azon belül a street food forradalommal egyidőben megjelentek az igényes pizza szeletbárok, melyek kínálata felveszi a versenyt az eredeti olasz egységekkel. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a Madách téren egy pöttöm kis beugróban nyitott „Igen” volt, ahol sorállás nélkül ritkán lehetett pizzához jutni.
Le is vonta a hely mögött álló csapat a helyes következetést és nagyobb helységet bérelt a Margit körúton. A minap sikerült ide is eljutni. A tágas, levegős új egység szombat délután ebéd és vacsora közötti idősávban is tele volt, alig kaptunk helyet, egy olyan asztalhoz ültettek, amelyet másfél órával későbbi időpontra már lefoglalt egy társaság. Nekünk, mivel ennyi időt nem is szántunk az evésre, az időkorlát nem jelentett semmi problémát. A választék egyszerű és nagyszerű. Remek, fatüzelésű kemencében sült nápolyi zsánerű 17 féle pizza, felettébb korrekt olasz feltétekkel, továbbá háromféle közhelykerülő desszert. Némi hezitálás után csípős szalámis pizzát kértünk, ami remek volt, továbbá Caprese tortát, ami szintén ízlett. A kiszolgálás udvarias, de meglehetősen hajszolt, olyannyira, hogy mosolyra, kedvességre, személyességre már nem jut energia. Az pizza-árak meglehetősen magasak 2200 forintnál kezdődnek, ennyi a Margerita, s 3000-nél állnak meg, ennyibe kerül a pármai sonkás, a Margerita DOP vagy a burrata-s. Úgy vélem, tekintetbe véve a minőséget is, még beleférnek az értékkarányosság kategóriájába. Ha valami igazán hiányzott itt, akkor az a kézműves sörválaszték. A pizza sört kíván, s méltatlan a prémium minőségű kézműves pizzához a legkommerszebb nagyipari sört, konkrétan Heineken termékeket inni.
Az IGEN Pizzeriát a Madách téren ismertem meg, elég hamar nagy népszerűséget szereztek és a gasztro-oldalak is elismerően nyilatkoztak róluk. Vékony tésztás, kerek pizzákat sütnek a speciális kemencében. A Margit körúton sétálva figyeltem fel rá, hogy a sarki szolárium bezárt, azonban a helyén valami készülődött.
Nos, ide költözött át az IGEN Pizzéria egy nagyobb, tágasabb helyiségbe. Itt rendes asztalok, székek várják a vendégeket, pincérek szolgálnak fel. Az első heti próbaüzemet sikerült elcsípni, az induláskor még szűkített étlapról lehetett választani. Szeletre nem árusítanak pizzát, csak egészet, azt viszont elvitelre is. A pizza egyik felét egyszerű Margaritára kértem, a másik oldalát sonkás-gombás feltéttel. Kiváló, egészen vékony tészta, amely önmagában, feltét nélkül is ízletes. Jó minőségű feltétek. Nemcsak paradicsomos alapú, hanem tejszínes pizzákat is sütnek. Különlegességük a szarvasgombás. A meglepetés a végén, a fizetéskor ért, ugyanis nem fogadtak el tőlem pénzt, lévén ez még csak a hivatalos nyitás előtti próba volt. Még az italokért, kávéért sem engedték fizetni a vendégeket. Egyebekben az átlagnál kicsit magasabb árfekvésre lehet majd számítani, cserébe a minőség is ennek megfelelően átlag feletti. A pincében található mosdó még nem készült el teljesen, de már lehetett használni. A nyitásra biztosan minden tökéletes lesz. Én jó szívvel ajánlom mindenkinek és sok sikert kívánok nekik.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.