Családi legendák szerint - ez még talán az ötvenes évekből származó mendemonda - még beszélni sem tudtam, de már az volt a vágyam, hogy én legyek a legelső magyar állampolgár, aki az ittjartam weboldal szerint mindhárom magyarországi IKEA-áruházban evett és azt a weboldalon közzé is tette. Ez a mesterterv ma meg is valósult.
Nem tudom, kit fog megrázni vagy nem annyira megrázni a hír, de a kínálat ugyanaz Budaörsön, Zuglóban és Soroksáron is. Ezért ünnepélyes keretek között fogyasztottam egy 12 db-os svéd húsgombócot krumplipürével, zöldborsóval, szósszal, mártással, valamint a hagyományos svéd mandulatortát. . . mindezt az üres poharammal egészítettem ki, jelezve, hogy üdítőt is inni fogok az automatából, ami esetemben mindig vörösáfonyás ital. Mindezt rendkívül olcsón értem el, a 12 db-os svéd húsgolyó 1380 forint, a burgonyapüré 400, a mandulatorta 395, az üdítő pedig 295 forintba került mindössze. Tack sá mycket, mina svenskar!