Az Ildikó konyhája nevű egység igazi retro kisvendéglő, egyfajta házias étterembe oltott étkezde, hangulatos beltérrel, délben nagyon kedvező napi ajánlattal. Kommersz italokat kínálnak baráti áron. A kis Pilsner Urquell 690 Ft volt. Elvitelre kértem ételeket, kis adagot mindenből, a desszertet leszámítva.
A gyöngyöző húsleves gazdagon (1110 ft) kifejezetten jól sikerült, bár nem gyöngyözött semmi a tetején, de ízre jó volt mind a lé, mind a betét, a húst sem spórolták belőle. A rakott kel (1350 ft, teljes adag 1950) korrekt menzaszint, a krumplifőzelék szintén, a fasírt viszont gyengécskének bizonyult (kis adag 1155, teljes adag 1650). A somlói (1090) bár a sárga krém alapja pudingpor volt, nem vált élvezhetetlenné, nagyjából 3 pont ez is. A kiszolgálás udvarias, több szívélyesség elférne. Összességében megérdemel a hely 4 pontot
Barátságos, magyaros kifőzde a Lánchíd és a Battyhány tér között kb. félúton. Csak hétköznap tartanak nyitva, főleg az ebédidőre koncentrálva, 16. 30-kor már zárnak. Az aktuális kínálat a táblán olvasható. A falat népi cseréptálak, lopótökök, hímzett fali terítő díszíti, másrészt a világ minden tájáról érkezett elégedett vendégek kedves üzenetei és nemzetek papírpénzei, némelyik szintén üzenetekkel.
Bár kifőzde jellegű, de a rendelést az asztaloknál veszik fel, és ki is hozzák, nem a pultnál kell átvenni. A 2 fogásos napi menü 1300 Ft, lehet választani, hogy a leves vagy a főétel legyen a 2 közül a nagy adag. A főételek tipikus jól ismert fűszeres, magyaros, paprikás ételek, jellemzően 1200-1500 Ft közötti árfekvésben, és az ételek többségéből kínálnak kis adagot is. A tartalmas gulyásleves mellé 2 féle csípőset is hoztak, valamint 5 szelet kenyeret. A kenyér bolti, házgyári félbarna. A leves nem volt felforralva, elégedetten tapasztaltuk, hogy ehető hőmérsékletű volt. A sztrapacska kissé vérszegény volt, elbírt volna több tejfölt és sült szalonnát (ez volt a menü). A brassóiban (1250 Ft/ kis adag 875 Ft) a hús kellően szaftos volt, elegendő mennyiségű, a sült krumpli mirelitnek tűnt, de nem volt bajom vele. A csemege uborka elég nagy adag, jóféle és kifejezetten olcsó volt (250 Ft/adag). Desszertekben 5-6 féle palacsinta volt a felhozatal A galériaszinten további asztalok találhatóak. A mosdó retró. A középkorú pincér jó kedélyű, szórakoztató jelenség, aki nemcsak a törzsvendégekkel foglalkozik. Netpincéren keresztül kiszállítást is vállalnak. 12% kötelező szervizdíj van. 40 Ft egy deci szóda.
Családi nyaralás során találtunk rá a kis étteremre. Kiváló magyaros ételek, illedelmes gyors kiszolgálás,jó hangulat. Kiváló ár/érték arányt tapasztaltunk,a tisztaságra semmi panaszunk nem volt. A nyári forróságban kellemes hőmérségletet biztosított a bekapcsolt klíma. Ajánlom,mindenkinek aki erre jár és megéhezik ne hagyja ki ezt a helyet.