Saját névre keresztelt sörözőt vagy brew pubot jellemzően nagyobb, országos szinten ismert sörfőzdék szoktak nyitni, mint például a Monyó, a Mad Scientist, a Fehér Nyúl vagy a Rízmajer. Az InVitro mindenese, Szabó Tomi bérfőzésben készíti kiváló söreit, melyek közül eggyel a móri borvidék talán legjobb borászánál, Miklós Csabinál találkoztam először.
A helyszín nem véletlen, Tomi is móri, megannyi jó sztorija van a gasztro-szakma helyi prominenseiről. Nyolc csappal dolgoznak, mindegyiken prémium minőségű nedű folyik, ezek közül kettő saját főzet. A hűtőben 60 féle, főként brit és belga, másutt nem kapható sörkülönlegesség. Utóbbiak esetében nyilván nem a jól bejáratott nevekre kell gondolni, hanem kisüzemi főzdék kevéssé ismert csúcsminőségű söreire. Sörkorcsolyaképpen kínálnak sült kolbászt a szomszéd hentestől kovászos kenyérrel, valamint vegyes sörkóstoló tálat hideg felvágottakkal, sajtokkal, padlizsánkrémmel és zöldségekkel. Mi épp ebéd után érkeztünk, így a sörökre összpontosítottunk. Az épp csapon levő saját söröket kóstoltuk elsőként, a Retrowave nevű amerikai IPA-t, valamint a Drone névre keresztelt international IPA-t, második körben az egyik import vendégsört, a Buxton Brewery AXE X-jét s végül kedvenc főzdémnek, a szekszárdi Brew Your Mind-nak a Better Before APA-ját. Egyik jobb volt, mint a másik, valamennyi adta azt a bizonyos teljességélményt, amit úgy lehetne megfogalmazni, hogy semmit nem tennénk hozzá és semmit nem vennénk el belőle. Ez itt az első látogatásunk krónikája volt, ami tavaly márciusban esett meg, azóta jártunk még párszor, a sörkorcsolyákat leszámítva semmi nem változott. Mindig öröm ide betérni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.