Édes Irán

Iran Cukrászda BudapestIran Cukrászda Budapest a térképen

2024. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem jártam még soha Iránban, az aktuális politikai szituációt figyelembe véve a közeljövőben nem is látok rá sok esélyt, így jó dolognak tartom, hogy Budapesten egy évek óta itt élő iráni cukrászmesternek köszönhetően mégis lehetőség nyílik itt a tradicionális perzsa és arab desszerteket megkóstolni, amelyek egy része ismerős lehet Törökországból vagy Egyiptomból, ahol viszonylag sok magyar utazó-nyaraló is megfordul, de voltak olyan sütemények is, amelyek teljes mértékben az újdonság erejével hatottak rám. Az Irán Cukrászda egyébként először a Nagy Diófa utcában nyitott meg, de talán a Covid alatt átköltöztek egy jobb megközelíthetőségű, forgalmasabb és nagyobb alapterületű helyre, ide a Wesselényi utcában, de maradtak a környéken, a VII. kerület belső részén.
Az üzlet nagyon puritán, régimódi, de finom süti és vaníliáscukor illat van. Sok az egzotikus keksz, sütemény. Nekem az ilyen habos-babos tejszínhab csodák annyira nem jönnek be, inkább a fűszeres, keleties, egzotikus érdességek vonzanak. A választásban rábíztam magam a cukrász úrra, ami félig-meddig be is jött. Az iráni krémes és a pisztáciás-csokis-kókuszos piskóta is finom volt. Illetve kaptam még egy citromos kekszet, az is nagyon finom volt, pedig a kinézete elég snassz. Azt mesélte, hogy sok Budapesten élő iráni vásárlója van, de egyre jobban érdeklődnek a magyarok, illetve a külföldi turisták is.
Lehet helyben is sütizni, ha valakit nem zavarnak az egyszerű "fapados" körülmények.
Sajnos nemigen voltak kiírva a sütik nevei, árban 7-800 Ft-os darabárak jellemzőek.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (18)
Iran Cukrászda Budapest - Külső képIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - BelsőIran Cukrászda Budapest - BelsőIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - BelsőIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Étel/italIran Cukrászda Budapest - Belső
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás fürdőbelépővel
Hotel Forrás Szeged