Nem vall túl nagy kreativitásra, hogy hazánkban szinte minden második török éttermet/büfét/kifőzdét Istanbulnak neveznek el, a többit meg Antalyának, minden esetre nem hiszem, hogy mindegyiknek azonos lenne a tulajdonosi háttere vagy mindenki Isztambulból jött volna ide Magyarországra, talán csak arra gondoltak, hogy a mesés Kelet fővárosáról mindenki be tudja azonosítani, hogy itt bizony egy török étkezdéről van szó.
A Csángó utca Váci úthoz közeli része teljesen átalakult, megújult, modern irodaházak nőttek ki egymás mellett az elmúlt években, viszont a főúttól távolodva egyre szegényesebb a városrész, a régi, megkopott Angyalföld utcái köszönnek vissza szürkén és megfáradtan. A török étterem már egy ilyen régebbről itt lévő/maradt házban kapott helyet, saroképületben. A külső portálon a feliraton kívül nincs egyéb díszítés és a beltér is puritán. Egy nagyon egyszerű kifőzde. A pénztáros értelemszerűen egy török férfi (ő lehet a kisfőnök), a folyamatosan telefonáló, nagyhangú szintén török (nagy)főnök is itt van, ügyeket intéz. A kebabot is egy török úriember süti. A pult mögött két magyar-roma hölgy szolgálja ki a vendégeket, rendezik a tányérokon a köreteket. Tradicionális munkamegosztás. Mindenki barátságos, közlékeny, és úgy tűnik, itt természetes a tegeződés korra és nemre való tekintet nélkül. Lehet helyben enni és elvitelre is kérhetjük én ezúttal így tettem, mert rövid volt az ebédszünet. A gírosz avagy kebab a legnépszerűbb étel, melyet pitában, kis és nagy tál formájában kérhetünk. Én egy kis gírosz tálat kértem sült krumplival (mirelitnek tűnt), amely 1690 Ft-ba került. Csípős öntetet és hagymát nem kértem. A nagy adag 2200 Ft volt, ha jól emlékszem. Az elviteles dobozért plusz díjat nem számoltak fel. Sajnos csak otthon vettem észre, hogy pita nem volt mellé csomagolva, pedig szerintem ez elvileg kéne, hogy automatikusan "járjon" hozzá. Nem is került szóba, hogy nincs benne vagy pluszban kéne kérni. Az étel nem volt átütő, jó átlagos, nem emlékezetes. Egynek elment.