Jó két évvel ezelőtt jártam először az étteremben, akkor írtam is értékelést róla. Azóta a kedvenc ebédidős helyem lett, hetente többször is megfordulunk itt kollégáimmal. A köretek jól variálhatóak, bármelyik saláta kérhető felár nélkül köretként, így kifejezetten egészségesen lehet itt étkezni, nekem a joghurtos spenót a kedvencem.
Visszatérő vendégként már jól átlátni a kínálatot, a kiszolgálók a napi újdonságokra külön is felhívják a figyelmet. A kiszolgálás a gyors pörgős tempó mellett is figyelmes. A választék igen széles körű, a gyroson kívül 5-6 féle főétel kapható, jó fél éve kifejezetten minőségi lett a választék. Többször ettem grillezett lazacot vagy pisztrángot, és török specialitások is kaphatóak, mint a köfte, adana kebab vagy a kemencében sült bárány. Utóbbi igen szép adag, legalább duplája egy átagos éttermi adagnak. A korábbi értékelésemben hiányolt extrák most elérhetőek. Tea grátisz kapható, az Október 6. utcára kiülve a hangulat is átlag feletti. Az árak folyamatosan emelkednek, de a minőséghez képest arányosak és inkább jutányosak.
Egyik délben itt ebédeltem, a jól bevált gyros tálat választottam. Rövid sorban állás után gépies gyors kiszolgálás következett, a kínálat a sor miatt nehezen áttekinthető. A gyros finom volt, de nem kiemelkedő, a hely átlagos megjelenésű, délre meg is telt. Kifejezett hibát nem találtam semmiben, de olyan emlékezetes dolog sem maradt meg bennem.
Az ételek nagyon finomak és hatalmas adagokat adnak. Lehet választani levesekből, főételekből és desszertekből egyaránt, de a gyrost mindenképpen ki kell próbálni. Véleményem szerint itt a legfinomabb a gyros a városban. A személyzet nagyon kedves, mindig mosolyognak és a kiszolgálás is nagyon gyors. Az étterem tágas, tiszta és rendezett, sok ülőhellyel és terasszal.
A szombat déli nyüzsgésben találtunk rá a helyre. Az ebéd menüjük 1190 Ft, ami tartalmaz egy főételt, egy salátát, 3 dl üdítőt és ajándékba kaptunk egy piskóta-jellegű sütit. A saláta helyett leves is kérhető. Az étterem önkiszolgáló. Az adagok óriásiak. Egészben sült csirkemellet ettem és maga a csirkemell kb.
40 dekás volt. Szóval emberes adag. Ízre is finom volt minden, a görög saláta is friss volt. Az én igényeimet kielégítette és árban is inkább a magyar pénztárcához igazodik, mint a turistákéhoz.
Hasonló mint a Szeráj, csak ez talán egy picivel még jobb is. A hely kisebb ugyan, de mindig pörög a kiszolgálás, hiába vannak sokan ebédidőben, kibírható a várakozási idő. 750Ft a kebab(gyros) pitában, aminél van olcsóbb is, de a minőség kiváló. Egyébként megtalálható minden földi jó ami az ilyen éttermekben elő szokott fordulni. Havi 1-2 alkalommal örömmel szoktam igénybe venni.
Az Október 6. utca étkezőhely rengetegében egy török gyorsétterem is helyet foglalt magának. Ebédidőben folyamatosan kígyózó sorok várakoznak, de gyors a kiszolgálás, készpénzzel és kártyával is lehet fizetni. A török büfékben megszokott ételek: gyros, pita, baklava, muszaka, sült tejberizs, görög saláta mellett még pár egyéb fogás is szerepel a kínálatban, ma pl.
Cézár saláta és Hawai csirkemell rizzsel is szerepelt. A pultnál kell rendelni és fizetni, majd a tálcával lehet elvonulni enni. Benn is van egy terem, de ilyenkor jó időben a többség inkább a kinti teraszt választja. Elvitelre is lehet kérni az ételeket. Cézár saláta (650 Ft) + tejberizs + 0,5 l-es üdítő összesen 1. 500 Ft-ba került. A gyros pitában üdítővel 1. 100 Ft. A Cézár salátában kicsit sok volt a nyers uborka, a sült csirkemell viszont jó fűszeres volt, egyáltalán nem olyan "natur", mint amit más helyeken megszoktam. A tejberizs is finom volt ízre, bár egy kissé folyós volt az állaga. A gyros tál jó bőséges adag, nekem 2 alkalomra is elegendő mennyiség. Összességében kellemes hely, ha az ember gyorsan akar valamit befalni.