Ha szabadságon vagyok hétköznap vagy szombatonként ebédidőben többször ebédeltem már itt, akár helyben elfogyasztva, akár elvitelre. A Faloda egy önkiszolgáló étterem, amolyan menza hangulatú, ahogy tolom végig a tálcát a pénztárig, de szerintem sok éve megbízhatóan, jól főznek, elég jó a választék, és akkora adagokat adnak, amiből nekem a fél adag is bőven elegendő.
Az éppen aktuális ételeket a kiszolgáló pult feletti táblára teszik ki, és ha valami elfogy, csak egyszerűen leszedik a tábláról a feliratot. 3-4 féle leves szokott lenni (3-400 Ft), 2-3 féle főzelék (330 Ft), pár száz Ft-os feltétekkel: pl. virsli, tükörtojás, fasirt. A fasirt egy darab óriási gombóc, jól átsütve, magyarosan fűszerezve. A lencsefőzeléket nagyon finoman készítik. A főételek közül többségében 1000 Ft alatt tudunk választani, a klasszikusnak mondható étkeket, pl. bakonyi csirke, milánói, paradicsomos húsgombóc, vadas, pörkölt. A mártásos húsokat csirkemellel vagy disznó/marhahússal is lehet kérni, ízlés szerint. A frissensültek között természetesen nem maradhatnak el a rántott és roston sült húsok sem. Halból gyenge a választék, általában 1, max. 2 féle halas étel szokott lenni. A köretek 2-300 Ft körüli árakon vannak. Többféle savanyúságból lehet választani hozzá. A desszertek közül a túrógombóc és az aranygaluska az, amit a legjobban készítenek. Maga az étterem egyszerűen berendezett, sötétkék műanyag támlás székek, 4 személyes asztalok, illetve egyik részen vannak háttámlás rögzített padok. Szombaton csak délután 3 óráig vannak nyitva, és vasárnap sajnos zárva tartanak. 12-13 óra között hétköznapokon hosszú sorok szoktak kígyózni, nem ritkán a bejárati ajtón túlnyúlóan is, hiszen a környékbeli irodaházakból sokan járnak ide ebédelni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.