Vagy még annyit sem nehéz a gasztrobloggerek élete, ez van Miután magamhoz vettem 3 nagy adag csodás, még meleg, vanília illatú rizskochot bedobozolva a szomszédos magyaros étkezdében, utamat Ázsia irányába folytattam. Elképzelésem sincs, hogyan jött az ötlet, hogy Ízek házának nevezzék el ez a 12 egy tucat kínai kifőzdét, minden esetre így hívják. Mellettük balkéz felől egy szintén ugyanilyen kínai kifőzde van, nem lennék meglepve, ha hátul, a pult mögött valójában egy közös konyha működne. De ha nem, akkor is simán megfőzik ugyanazt a 10-12 ételt, amit minden efféle helyen kaphatsz, ehetsz. Magyarul is beszélő fiatal kínai lány van egyedül a pultban. Kétféle ebédmenü van, szecsuáni csirke, kici cipós illetve brokkolis csirke nem cipós, hozzá a leves, egyféle, a csípős zavaros, nevesincs leves (ja, de, ez a kínai csípős-savanyú leves), és így a 2 fogásos menü mindössze 1600 Ft. Elsőre igazán jó ajánlatnak tűnt. Ha nem kéred a levest, akkor csak a 2. fogás 1400 Ft. Köretet lehet választani, sima rizs, zöldséges rizs vagy tészta. Az ételt kérdezés nélkül mikrózták. Az adag zóna adag, egyáltalán nem nagy, más kínai gyorséttermek adagjaihoz képest pedig határozottan kicsi, kevés. Még a kéretlen mikrózás után is csak langyos lett az étel. A pálcikáért kellett fizetni +100 Ft-ot, pedig európai evőeszközt, ami szintén eldobható (műanyag), nem is kértem. A tálca ragacsos, zsíros. A mosogatás nem a hely erőssége. A kiszolgáló pult sem valami bizalomgerjesztő. Az ételt eldobható papírtányérra adják. Az étel nem igazán jött be, túlkészült, többször melegített hatású, a brokkoli és a répa is túlfőtt. Csirkemell darabkákból elég kevés jutott a tányérra. A zöldséges rizs kemény, valószínű ez is a többszöri újra melegítés eredménye lehet. Mondhatnám, hogy csalódást okozott a hely, de helyesebb úgy fogalmazni, éppen, hogy nem, mivel nem is számítottam sok jóra. Ez legalább bejött. 2 pont. És nem ajánlom.