Eszembe jutott, hogy régen milyen sokszor ebédeltem a Fehérvári úti vásárcsarnokban, azaz a piacon. Azóta sok víz lefolyt a Volgán meg a Níluson, üzletek nyíltak és zártak be, a népség megritkult, de azért időnként bebólintok ide még mindig. Ma virágot vadászni jöttem a piacra, és ha már itt voltam, hát nosza, együnk valamit!
Hosszú sor állt a "Naná, hogy finom! "-nál, pedig ott ettem volna. . . de nem annyira fontos, van, ahol senki sem áll. Például itt, a keleti, ázsiai ízeknél. Simán kaptam egy pirított tésztát csirkemájjal, káposztasalátával, meg egy flakon teát, mindez kb. 2500 forint volt, evőeszköz rendben, a létező legátlagosabb kínai ebéd, éppen, hogy betölti funkcióját, elfogadható ízű szerves szénvegyület-utánpótlás.
Ma ez került terítékre. Meglepődve tapasztaltam, hogy még nem értékeltem ezt a helyet. Mai piaci ebéd: négyes. Kiszolgálás kedves, figyelmes, valóban vendégcentrikus. Az ár/értékarány nagyszerű! Az íze nem volt annyira a topon, de ez egy piaci gyorsétterem, nagytételben készülnek az ételek kis területen, viszonyítsunk ehhez!
Egy tál krumplipüré, hozzá egy szelet rántott csirkemell, meg még egy un. magyaros fasirtka, és egy adag csalamádé összesen nem éri el az 1200 forintot! Hol akarsz spórolni, ha nem itt? A savanyúság egy kicsit sikertelen volt, beismerem, ugyanis kiszáradt. Tegyük felelőssé ezért a kánikulát. A hely megérdemli a négyest.