A minap sikerült a nagyobbik fiammal eljutni a Jamie’s Gozsduba. Pizzát rendeltünk, abból is Margeritát (2240), ez a csemete kedvence, továbbá chilis csirkeszárnyat. Rendelés felvétel után jött vissza a pincér néhány perc múlva, hogy csirkeszárnnyal nem szolgálhatnak. Mondtam, hogy akkor ennyi, marad a pizza.
Amúgy sem akartam agyon enni magam. A pizza kiváló volt, nápolyi stílusú, kértünk hozzá chilis olajat, ami jót tett neki. Rendeltünk egy First APA sört, 1280-ért nem volt olcsó, de hát üsse kavics, az ember nem minden nap jár a Zsidai Roy-féle éttermekbe. A másik italunk egy Borsodi Mester volt, pohárral. Ez nekem kellemes meglepetést okozott, annak dacára, hogy két különböző sörblogger nyilatkozott róla negatívan. 12% szervízdíjat számolnak fel, ezt nem tartom etikusnak, de tudom, hogy egyre elterjedtebb szokás.
Amikor a Várban megnyitott Jamie Olivier első hazai étterme, hatalmas hírverés kavargott körülötte, és gyakorlatilag a nyitás óta folyamatos teltházzal robognak, sok külföldi vendéggel. A másik budapesti turista bázison, de a pesti oldalon a Gozsdu Udvart szemelték ki ideális helyszínként, s ebben véleményem szerint nem is tévedtek.
Bár itt nagyobb a konkurencia, hiszen az egész Gozsdu Udvar az evés-ivásról szól. Azt azért sajnálom, hogy emiatt egy nagyon klassz zenés szórakozóhelyet, a GMK-t kellett bezárni, hiszen ennek helyén nyílt meg Janie pizzériája. A dizájn és az étlap is meglehetősen hasonlatos a várbéli étteremhez, bár itt a pizza a fő csapásirány, ha jól emlékszem, szűkebb is az itteni étlap. A pizzák drágábbak, mint egy átlagos budapesti pizzériában, 2000-3000 Ft között alakul a feltétektől függően. Hagyományos kerek nem túl vékony tésztájú pizzát készítenek, viszont minőségi és friss alapanyagokkal és feltétekkel. Én azt az akciójukat választottam, hogy kisebb pizza - amelyet pizzettának hívnak - mellé lehet egy salátát is kérni azonos áron. Egy húsmentes Melanzane pizzettát kértem, amelyen a paradicsomszósz mellett padlizsán, mozzarella, parmezán, oregano, friss rukkola és fenyőmag van, mellé friss mozzarella-paradicsom salátát választottam. A saláta 2 féle színű (sárga-piros) koktélparadicsomból készült. Pofonegyszerű étel, de mégis frappáns és üdítő. Kötelező 12% szervizdíjat kell fizetni. A belső térben magasított bárasztalok és székek vannak, azonban 2 teraszuk is van, 2 oldalon, melyek igen kellemesek. A kiszolgálás udvarias, felkészült, a konyha profi. Összességében nekem a hangulat itt jobban tetszett, mint a Várban.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.