Ha valaki elmegy a Jani Lacikonyhába, mely a VIII kerület egyik mellékutcájában működik, igaz, nem messze a nagycsarnoktól, akkor nehezen fogja elhinni, hogy erről a helyről a Gault Millau kalauz honlapján is lehet olvasni. Igazi külvárosi, ötödosztályú hangulat, magasított asztalok és az egész helységben mindössze három szék van.
Ezeket sikerrel elfoglaltuk. Próbáltam kedélyesnek lenni a kedélyes kiszolgálóval, aki alighanem tulaj is, de arra az egyébként őszinte megjegyzésemre, hogy a számlát ereklyeként elteszem, azt mondta, hogy „azt csinál vele, amit akar”. Innen megszűnt a jó viszony. Sokszor ennyin múlik, hogy az ember visszamegy-e valahova vagy nem. Én, ide: nem. A halászlé 1300 ft, ennyi pénzért ilyen helyen lehetne jobb is. A pörköltek korrektek, háziasak. A fasírt olcsó, 200 ft darabja, méretes, ízletes, bár kissé megégették. A kenyér lehetne frissebb. Az Erőspista baromi sós, de ez nem az ő hibájuk. A savanyúság rendben volt. Összességében nem voltunk elájulva a helytől, nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. A jelek szerint a törzsvendégekből élnek, az újakkal nem különösebben érdeklik őket