Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
volt a sorban, a régi Dürer Kertnél lévő sörterasz bezárt, a Csengery utcában lévő pince pedig egy ideg, tavaly nyáron zárva tartott, de úgy tűnik, az csak átmenetileg. A budai Jaromir igen népszerű hely, már a bejárat előtt egy nagyobb létszámú baráti társaság álldogált, bent pedig gyakorlatilag minden asztal már foglalt volt vagy foglalás alatt állt, és várta a vendégeit. A csapon lévő cseh sörök közül a Dudak11-et (1190 Ft/ 5 dl, 2000 Ft/1 l), a hidegkomlós Bakalárt és a félbarna Klostermannt kóstoltuk (990 Ft/ 3 dl). Üveges sörök terén elég széles a választék, ezeket lehet helyben, illetve elvitelre is kérni, van egy külön ablak a bejárattal szemben az elviteles vásárlásra. Ételek terén megtaláljuk a klasszikus cseh fogásokat, pl. morva knédli, Vencel-téri kolbásztál, juhtúrós sztrapacska csülökkel, káposztával, cseh pacalleves, loksa kenyérlepény, Utopenec, hermelin. Mi prágai fehér grillkolbászt ettünk, 1 pár volt az adag, savanyúsággal, mustárral, kenyérrel (2490 Ft). Nagyon kiadós és finom volt, pedig tényleg csak egy egyszerű kajáról van szó. Hétköznap ebédidőben van náluk ebédmenü is 2390 Ft-ért. Bár ezen a helyen ez talán kevésbé releváns információ, azért leírom, hogy a ház borának decije 400 Ft (olaszrizling, hárslevelű, rozé cuvée, vörös cuvée), illetve a verpeléti illetőségő Varsányi Pincészet borait tartják 850/950 Ft/ dl áron. Jó hangulat, szimpatikus stáb, finomságok, jár az 5 pont.