Vásárlás közben jó volt megpihenni és finomat enni. Az első emeleten lévő étkezdéből jó kilátás nyilik a Határ út forgalmára, ezért még szórakoztató is. A májjal töltött csirkecomb nagyon finom volt a spenótos rizzsel és nagy adag volt. Elvitelre hortobágyi palacsintát vettem. Ide máskor is visszajövök.
Szóval én is voltam már másik "családba" tartozó étteremben. Nagyon kellemes tapasztalatom volt ott. Itt meg pont az ellenkezője. Talán az is hozzájárulhat a kis adagok, magas árak összejöveteléhez, hogy a ShopMark magas bérleti árat követel meg a vállalkozóktól, de azt hiszem, hogy akkor inkább el kellene menni máshova!
Nem a színvonalból leadni. Márpedig itt ez történt. Igazán kicsi választék, gyenge felhozatal, kevés az adag, lassú a kiszolgálás. A környezet tiszta volt, de ez inkább a ShopMark-nak tudható be, semmint az éttermeknek. Egy étteremről már az is sokat elmond, hogy mennyien vannak ott! Márpedig itt mindegyik pangott az ürességtől!
Múlt héten jártunk az Europark-ban (Shopmark) lévő Jóasszonyban. Ketten próbáltuk az éhségünket csillapítani. Kettőnknek a következőket vásároltuk meg: 1 adag Sertéspörkölt; 1 adag Joghurtos csirkecomb; 1 adag Nokedli; 1 adag Tepsis burgonya; 1 adag Paradicsom sali; 1 adag Tejfölös uborka sali (Ezt ők Tzatziki-nek hívták) és 1 üveg 0,5 l.
IceTea. Az adagokat mindenhol írhattam volna kis adagnak is, mert a mennyiség bizony hagyott kívánnivalót maga után, ugyanúgy, mint az íz. Majd a pénztárnál a végösszeg 5 030 Ft. lett. Mivel sokalltam, így visszamentem megkérdezni, hogy nem lett-e véletlenül valami elütve. Kiderült, hogy nem, ugyanis a 400 Ft. /kg. körüli áron kapható csirkecombból 2 pici darabot, meglöttyintve egy kis, szintén nem drága joghurttal, 1 700 forintra bírták beárazni. Persze ehhez még hozzájött a köret 500 forintért. Inkább nem is véleményezem. Még egyszer kiemelném, hogy nem szarvasgombás volt a csirkecomb, hanem joghurtos! A "Non plus ultra" pedig a kiszolgáló hölgy reakciója volt, amikor teljesen normálisan megkérdeztem, hogy véletlenül nem számolt-e el valamit! ? Fogta, és pofavágás mellett, odadobta a kinyomtatott blokkot. Inkább ezt a kereskedői reakciót sem véleményezem. Nagy ívben kerüljétek a helyet! ! !
Régebben gyakrabban jártam munkaügyben az Europarkba. Az itt dolgozó kollégáim mindig óva intettek a Jóasszonytól, de összességében az Europark minden vendéglátóhelyéről elég negatív véleménnyel voltak (élen a Jóasszony és a mellette lévő kínai), így aki nem otthoni kosztot hozott magával, az a buszmegállóknál lévő retró hamburgeres büfébe járt ki.
Egy hétvégi adventi gyerekprogramon jártunk az Europarkban, s természetesen megéheztek a gyerekek a játékban, így itt ettünk. A választék sokkal kisebb, mint ami a többi - bár nagyobb - bevásárlóközpontokban megszokott. Örömmel láttam, hogy a Jóasszonyban a vizuális élmény alapján is sokkal tetszetősebb lett a felhozatal, mint amilyen régen volt, miközben az árak nem szálltak el. Az ételek a pultban láthatóak, mikróban rámelegítenek, ha nem szól az ember, hogy inkább langyosan, mint mikrósan. A napi menüt (990 Ft) csak hétköznap kínálják, de a normál étlap árai is vállalhatóak. Az adagok átlagosak. A mozzarellás csirkemell 920 Ft-ba került + rizs 450 Ft. A palacsintát drágálltam 550 Ft-ért 2 db-ot (áfonyás és diós, bár nem tudom, mennyi lehet belőlük valójában benne, mindkettő alapanyag elég drága, és szeretik kispórolni, illetve mással helyettesíteni). A bolognai spagetti 850 Ft-ba került, de a szomszédos konkurenciánál jobban nézett ki, így inkább az ottanit választottuk.
Az idő hiánya miatt tévedtünk be ide mert éhesek voltunk ám, de többet ilyet nem teszünk mert elkerüljük ezt a helyet messzire ám! Moldovát idézve háromszor jártunk itt: 1. először! 2. utoljára! 3. soha többé! Átlagos mikrózott ételek, a rizs az összeállva! Ja és szerintem a minőséghez képest nagyon drága!
Gyakran vásárolok az Europarkban, de nem ebédidőben. Ilyenkor a Jóasszony előtt is elmegyek. Menet közben mindig vetettem egy pillantást az ételekre, de még sosem ettem ott semmit. Talán nem is mertem volna, ha elolvasom az Ittjártam értékeléseit, de ezek elég régi bejegyzések. Szerencsére azóta változott a helyzet.
Az ételek gusztusosak, és elég széles a kínálat. Sültek, pörköltek, főzelékek, desszertek. Kinézetre, illatra, állagra megfelelőek, az általunk választottak ízével sincs baj. Töltött csirkecombot eszem uborkasalátával, egyéb köretet nem is kérek, mert szép nagy a comb. Az ára is szép, ezer Ft körül van. Bár ez nem is sok, ha azt vesszük, hogy egy szelet sült tarjáért 1700 Ft-ot kérnek. Az árképzés elég különös: a köretek egységára 450 Ft, mindegy, hogy pár szem főtt krumpliról, vagy (elvben) tejes, vajas püréről, rizsről vagy munkaigényesebb zsemlegombócról van szó. A saláta 370 Ft, ez is alapanyagtól független. Ami a zöldségárak közötti különbséget ismerve elég furcsa. Mire eszünkbe jut, hogy olcsón akartunk enni, már 4000 Ft fölött járunk. Legalább az italon spórolunk. Egy üzletközpontban ez könnyű feladat, két lépésre van az egyik drogéria, ott veszünk egy százasért olyan vizet, amit a Jóasszony 350-ért mér. Jót ettünk, de egy hasonló ételt egy hasonló, minden hangulatot nélkülöző, áruházi gyorsétteremben alig több mint a feléből megúsztuk volna.
Egyszer jártam itt ettem egy szelet pizzát hát nem tudom mit mondjak rà ez nem pizza ez egy vastag tészta némi paradicsom szósszal és egy kevés sajttal amire rádobálták a feltéteket drága is volt. Röviden:Fujj
Eddig háromszor próbálkoztam az Europarkban található JóAsszony Gyorsétteremmel, de nem is értem miért jutottam el háromig. . . Első alkalommal még csak az borzasztott el, hogy az ételek hihetetlenül íztelenek voltak, de egy kupac só ehetővé tette nagy nehezen.
Második alkalommal egy egészen tolerálható minőségű, de árához képest nagyon leszereplő rántott husiba futottam bele, de amiért véleményt írok az a mai, harmadik tapasztalatom. Elvitelre kértem borsólevest, malacpörköltet galuskával és uborka salátát. Az egészért 2330Ft-ot fizettem, ami egy hangulatos kisvendéglő árán felül van. Hazahoztam az ebédnek szánt ételt és ez lett a vége: -Borsóleves: Romlott, büdös, savanyú szagú, homályos lötty. Annyira büdös volt, mintha egy hete állt volna kint a pulton, a szagától hányingerem lett. Azonnal visszacsuktam a dobozt és ment a kukába. (Fotóztam a "gusztusos" levest, de a kép nem tudja azt az átható, hányingerkeltő savanyú szagot átadni, ami miatt ki kellett szellőztetni a lakást. . . ) -Sertéspörkölt galuskával: A leves után erős gyanakvással nyitottam ki a második dobozt. Az illata ennek sem volt kellemes, de mivel várandós vagyok és erősen ki vagyok hegyezve a szagokra, ezért gondoltam adok neki egy esélyt, hátha a leves tombol még mindig az orromban. Nem kellett volna. Állott, savanykás, romlott galuska, teljesen íztelen, szintén nem friss pörkölttel. Undorító volt, ez is ment a kukába. -Uborkasaláta: Ez ugyan romlott nem volt, de kb. annyi íze volt mintha a reszelt uborkát valaki csapvízbe dobta volna és max egy kockacukrot belepottyantott volna mellé. Ennyit az ebédemről. Romlott étel, minden ízt mellőző saláta. A célját elérte, éhes nem voltam utána, de nem azért, mert jóllaktam. . .