Kellett akkoriban ehhez bátorság, vannak helyzetek, amikor a szomszédos, azonos profilú vendéglátó egységek inkább szövetségesek, mint versenytársak, hiszen odacsábítják a közönséget, lásd Lövőház utca, Liszt Ferenc tér, bulinegyed, stb. De úttörőnek lenni egy ilyen különleges, kevesek által frekventált helyen komoly kockázatvállalás. Mind a Perem, mind a Kabin üzemeltetői a vízparti ritkás erdőbe is kitettek asztalokat, a folyó közvetlen közelébe, talán ez a rész adja a legjellegzetesebb, legtöményebb Népsziget-élményt. Csábított egy-két fogás az étlapról, de tartott még a Perembeli lángos-adta jóllakottságérzés, így csak boroztunk. Itt is műanyagpohárban adják a sört, fröccsöt és limonádét, de a borokat üvegpohárba mérik ki. A Hétszőlő Furmintjára esett a választásom, a bort sajnos nem hűtötték be, húsz fok feletti hőmérsékletével finoman szólva nem hozta az élvezeti érték optimumát. Beszerezhetnének valami más poharat, Haraszthy feliratúból Hétszőlő bort inni nem igazán stílusos. 1000 forint volt egy deci, ez még épp belefér az értékarányosság fogalmába, főleg behűtve. Tartanak tonhal- padlizsán- és feta-krémet, továbbá humuszt, tabbouleh-t csirkével vagy falafellel, grillezett kecskesajtot salátakörettel, wrapeket, burgereket és debrecenit. A kiszolgálás tekintetében nem érheti szó a ház elejét. A meleg bor miatt ez semmikép nem több négy pontnál.