Mivel magam is visszajáró vendég vagyok itt, most az újdonságokat, az új helyeket szerettem volna letesztelni. Ezek egyike volt a galériaszinten a Kacha, ami ugyan "ch"-val van írva (nem pontosan értem, miért), viszont az étlapjukon valóban szerepel kacsaétel. Az étlap rövid, amolyan bisztrós, ételek nagyságrendileg 2000 Ft-tól kezdődően. Grillezett csirke, kacsa, meg pár magyaros fogás, illetve grill szendvicsek. Helyileg a galériaszinten, a hátsó lépcső tetején vannak (régen a Vörös Homár étterme volt itt). Ebédmenü 2200 Ft-ért kapható, amely tartalmaz egy napi levest, 3 főétel közül választható, illetve egy pohár ital. Most a hétvégén akár pezsgőt is lehetett választani, de én ezúttal maradtam a málnaszörpnél. Nincsenek sem "rendes" tányérok, sem evőeszközök. Műanyag tányér, gagyi, legolcsóbb műanyag kínai evőeszközök, főétel papírtálcán (ez utóbbi legalább környezetbarát). A napi leves húsleves, ami számomra borzasztóan sós volt. Amúgy semmi extra, hús nem volt benne, csak alaplé, leveszöldség, cérnametélt. Kisfejű műanyag kanállal enni felért egy tornamutatvánnyal. A főételek közül a ropogósnak hirdetett kacsát választottam lila káposztával, hagymás tört burgonyával. A köretek rendben voltak, bár langyosan érkeztek hosszas várakozást követően, a kacsa szeletekben jött, láthatóan újramelegített formában (ezt az íz is igazolta, egyszerűen a baromfin érzem, amikor újramelegített, mert lesz egy tipikus utóíze ilyenkor). A bőre nem ropogott, viszont a bőr és a hús között rezgő kövér zsírréteg volt. Nem vastag, de éppen elég ahhoz, hogy ne akarjam megenni, és az életlen műanyag késsel neki is álltam "kiműteni". A köret és a hús nem volt arányban, a köret túl kevés volt. A naancsgerezdet krumplira téve nem tudtam értelmezni, a kacsán más lett volna a helyzet. A szervíz szervezetlen, egyáltalán nem profi. A szakács el is mondta, hogy ő csak beugrós, nem sokat tud a helyi viszonyokról, a pincérnő ki-be jött-ment, sokszor a vendégek csak ültek, vártak, mert a személyzetből senki sem volt, aki elérhető lett volna, aki figyelte volna a vendégek kéréseit. Az én főételem már percek óta ott várt a pultban, hogy valaki végre kivigye, lehet, hogy ezért is hűlt ki a köret. Összességében én jobban vártam, főleg annak tükrében, hogy itt a Hold utcában jó pár klassz étkezde van.