A Kaffa kávézókkal Dunahaasztiban és Érden már találkozhattak a vendégek, azonban idén tavasszal Budapestre is megérkeztek, méghozzá az Opera melletti Hajós utcába, amely ma már népszerű sétálóutca, többféle vendéglátó egységgel, afféle nemzetek konyhája sétány alakulgat.
Van egy kis kiülős teraszuk 3 asztalkával, de a benti részben is vannak normális, kényelmes ülőhelyek. A beltér egyszerű, modern, skandináv stílusú, világos színvilágú. A fő profil a kiváló minőségű kávé, eszpresszó 750 Ft, cappuccino 950 Ft, a cortado 850 Ft. Kávéjuk a hazánkban kevéssé ismert római Morganti Coffee, amelyet egy 1890-ben alapított családi vállalkozásban pörkölnek. Az üdítő italokban a prémium kategóriát célozták meg, ezt fémjelzik az üveges Fentimans italok (1200 Ft), Cola, Tonic, illetve Rózsa limonádé. A pultra kihelyezett, helyben frissen készült szendvicsek vonzóak: bagelbe és croissant-ba töltve, 9 féle közül lehet választani, talán a libamáj mousse - körtéset mondanám a legizgalmasabbnak. A vaníliás-epres croissant-nak nehéz ellenállni, amely nemcsak belül töltött, de felül is vastagon krémes. Többféle tortaszelet is kapható, köztük glutén- és laktózmentes is. Még macaront is kapni. Míg a kávék ára belesimul az átlagba, az ételeket én drágábbnak tartottam, pl. a sima vajas croissant 700 Ft-ért. Az angol nyelvű ital- és étlapon az árak csak euróban voltak feltüntetve, forintban nem, csak megjegyzem, nem tudom, ez szabályos-e. A kiszolgálás barátságos, figyelmes.