Az előző értékelést is én írtam erről a kávézó-bisztróról, de most ismét aktualitása van egy újabb értékelésnek. A Ráday utcában pár éve működő vendéglátó egység kiülős terasza hamar népszerű lett a helyi lakosok, dolgozók és a külföldiek körében is.
Pozitívum, hogy ők is csatlakoztak a Munch ételmentéshez, amellyel kapcsolatosan a kezdeti jó benyomások után volt egy pár negatív tapasztalatom is, ugyanis sajnos néhány hely nem a még friss, aznapi termékektől, készlettúlsúlytól próbál megszabadulni a nap végén, hanem több napos, nem jó minőségű ételeket próbálnak a normál árnál olcsóbban ugyan, de mégiscsak nem kevés pénzért rátukmálni másokra, ráadásul "vakon" zsákbamacskaként. Nos, a Kaffelandia egyáltalán nem ilyen volt! Talán az egyik legjobb ételmentést sikerült náluk teljesíteni. 1000 Ft-ért lehetett 3 db péksüteményt választani, bármelyiket! Ezek mind aznapi, friss sütik voltak, ráadásul mutatós, nagy méretű, kiadós, prémium kategóriás kézműves termékek. Zserbó csigát, marcipános croissant-t, teljes kiőrlésű szilvás koszorút választottam. A töltött péksütemények átlagára 690 Ft, a sima vajas croissant 390 Ft. A másik opciónál 1 szendvicset és 1 péksütit lehet választani, azaz menteni, szintén 1000 Ft-ért. Ez nagyon megérte, minden nagyon finom volt! A kiszolgálás barátságos, mosolygós. A kávé továbbra is finom. Kapolcsikum lekvárokat és szörpöket is árusítanak.
Újonnan megnyitott kávézó és bisztró a Ráday utca alsóbb szakaszán, a Bakáts tér közelében. A beltér levegős, világos, modern és fiatalos, van egy kellemes kiülős teraszuk is. Úgy tűnik, a környéken járó, megszálló külföldi fiatalok körében is népszerű. Korrekt kávét ittam, az eszpresszó tejjel 490 Ft-ba kerül.
Vettem mellé még egy vajas kiflit, az 160 Ft-ba kerül, egész jó minőségű, finom és friss volt. Voltak még további péksütemények is, érdekességként az édesek terén zserbós csiga (550 Ft), tripla csokis párna (490 Ft), a sósak terén cheddar sajtos, jalapenos hajtás táska (550 Ft). A szendvics kínálatot már lepusztították a korábbi vendégek, már csak egyetlen darab Serrano sonkás maradt (990 Ft). Mindez délután fél 2 magasságában. Azt nem tudtam megállapítani, hogy ez csak véletlen volt aznap, vagy máskor érdemesebb korábban menni, ha nagyobb kínálatot szeretnék. Az étlapon bisztrós ételek szerepelnek, elég jó a szortiment, van újragondolt lángos, tojásételek, avokádó toast, magyaros vegyes hidegtál. 2600 Ft körüli ételárak. Vagány húzás, hogy egész nap lehet pezsgőzni náluk, egy pohár Törley Gála pezsgő 1190 Ft.