Tényleg semmi egyéb cél nem volt, mint baráti körben néhány sör elfogyasztása, és hangulatos beszélgetés. A hely kiválasztása kompromisszum, mert hárman a város három részéről érkezve, a hazautat is belekalkulálva egy mértani középen lévő söröző volt a cél. A közlekedése jó, sőt nemigen van jobb a Deák térnél.
Gondolom a Covid miatt az utca felé majdnem teljesen nyitott, így jár a levegő. Ami néha jó, néha kevésbé. A csapok feliratai szerint öbbféle sör van, mi a Pilsner Urquelle-nél maradtunk. Kártyával fizetés lehetséges, a hölgyek a rendelés felvétele után a korsókat az asztalhoz hozták. Sajna a beszélgetés rész volt a legnehezebb, mert több tévé megy hang nélkül, a zene hangos, az utca is. És a kinn helyet foglaló vendégek egy része is. És az azokat kézikocsin húzott boombox-szal szórakoztató járókelő is. Az asztalok, padok eshetőleges magasságúek, a mosdó elvileg kóddal nyílik (számlát nem eldobni! ), és nem is különösebben tiszta. Jégkockával feltöltött piszoár, de működik a habos szappanadagoló, és van a pultra kitéve kézfertőtlenítő. A sör valószínűleg valami gyengébb 10 fokos, vagy ilyesmi (cseh módon mérve), de nem rossz. Érdekes, hogy a hőmérséklete sem volt egyenletes. Volt korsó, ami langyosabban landol az eléggé ragacsos asztalon.
Ma hajnal 3kor néhány ismerősömmel betértünk ide. Volt nálunk egy bontott chips és 1 doboz sör amit leraktunk egy asztalra, de ennek ellenére fogyasztani mentünk be. Rajtunk kívül nem volt már más a helységben. A pultosok nem szóltak, hogy azokat nem hozhatjuk be és tábla sem jelezte ezt.
A "kedves" biztonsági őr miután már 10 perce ott voltunk berobbant a következő mondattal: "Melyik f**szopóé ez a cucc itt? " Miután mondtam, hogy a mienk, szó-nélkül kivitte és a kinti kuka mellé lerakta, majd hozzátette: "Lehet enni". Akkor nem szóltam vissza mert szórakozni mentünk (szerettünk volna) de ezek után nemhogy nem megyünk többet, de minden ismerősömet lebeszélem erről a helyről. Gratulálok a stílushoz!
Meccsnéző helyet kerestünk és érdekes módon az nap este mindenhol a híradó ment a kocsmákban. Na de sebaj, mert sörért jöttünk, itt maradunk a Kakasban, úgysem voltunk még. Lehet kártyával is is fizetni ez előny. Néhány asztal van, helyet úgy kell vadászni, pedig szerda este van. Árfekvésben közepes, drágának semmiképpen sem mondható.
A csapolt kínálat háromra korlátozódik. Sima átlagos este volt, annyi eseménnyel, hogy egy bejött egy kéregető hajléktalan, váltottunk vele pár szót, de megértette, hogy mi inkább meccset néznénk. Pár perc múlva a pultos lány dobta ki olyan szitok szavakkal kísérve, amelyeket adott esetben még nem is hallottunk azelőtt. Gondolom már rutinos ebben a hölgy. Összességében nem is jó, nem is rossz hely.
A Deák téri Kakas nagyjából olyan volt, mint amilyennek elképzeltem. Éjjel-nappal nyitva tartó presszó pontosan a buszmegállóban. Tőle talán 5 méterre található a Kakas+, a kettő közötti különbséget, vagy "pluszt" még nem tudom, de majd beszámolok arról is. (elvileg a "plusz"-os helyeken valamivel szélesebb az italkínálat, ha igaz, és többféle étel van).
A bejárat előtt oldalt nyitott, kifakult ponyvával fedett terasz, fapadokkal. Belépve tömény hypo-szag csapja meg az orromat, valószínűleg a hajnali felmosás maradványaként. Önkiszolgáló rendszerben, rendelés és fizetés bent a pultnál történik, nincs az asztalokhoz felszolgálás. Az alsó kategóriás kommersz kínálat 1 A4-es oldalon elfér, az ital+étlap kissé gyűrötten, ragacsosan a pulton hozzáférhető. Egy kis üveges Cola 350 Ft, a limonádé 590 Ft (0,5 l). Sörben csapolt Ászok és Dreher a kínálat, üvegesben szintén ezek. Egy eszpresszó kávé 290 Ft, a cappuccino 390 Ft. Az ételkínálat minimális: melegszendvics (490 Ft), chips, sós mogyoró. A Piazza D'Oro kávé nagyon ramaty volt, goromba mellék-és utóízzel, amit még órák múlva is érez az ember a szájában. Nem az alapanyaggal volt a hiba, még ha nem is egy csúcsminőségű kávéról beszélünk, hanem az elkészítéssel, adagolással, tisztasággal, stb. A pultos hölgyek idejük jelentékeny részét kinti dohányzással töltik, de ha vendég érkezik, bejönnek kiszolgálni. Érdekes a vendégkör: reggel 8-9 óra magasságában, amikor az átlagemberek többsége már a munkába igyekszik, itt jó eséllyel belefutnatunk olyan figurákba, akiknél még az előző este tart.
Deák térhez közel akartunk beülni valahova beszélgetni, és erre a bisztróra esett a választásunk. Mivel péntek este volt, számítottunk rá, hogy tele lesz, de szerencsénkre pont akkor üresedett meg egy asztal, mikor mi bementünk. Épp egy legénybúcsú közepébe csöppentünk, szóval a hangulat kiváló volt. A kiszolgálás gyors, és kedves volt.
Viszont a péntek estéből adódóan a wc-k elég ramaty állapotban voltak. Nem nagy az étel választék, én inkább csak italozásra ajánlanám ezt a helyet, mint meghitt vacsorára.