A 6. kerületi Mozsár utcában évek óta működő skót pub a Kaledónia (több helyütt Caledonia néven található meg az említése). A csapon néhány skót sör található, ezek közül a Bellhaven Stout-ot (0,25 l 750 Ft) kóstoltuk, valamint a Stowford Alma Ciderét (0,5 l 1200 Ft).
Ételeket is kínálnak, de mivel nem terveztünk enni, így az étlapot nem tudtam felmérni, de annyit megtudtam a pincér fiatalembertől, hogy brit-skót sörkorcsolyákat, egyszerűbb pub-os, italozás, drukkolás melletti ételeket kínálnak. A beltér a júliusi forróságban élvezhetetlen volt, klíma hiányában. Pontosabban fel volt szerelve egy darab klíma, de az láthatóan nem funkcionált. A beltér fő termében található a bejárattal szemben a hosszú pult, innen balkézre nyílik egy külön helyiség, afféle szivarszoba fotelekkel, könyvespolccal, valamint a pult mögött is tovább folytatódik a beltér, talán egy különterem. A fő díszítőelemeket zászlók, sportos ereklyék jelentik. A stout nekem nem jött be, ez a kesernyés, barnasör típus volt, én viszont az édeskés, karamelles verzióra számítottam volna. A cider a maga nemében szintén átlagos, nem emlékezetes. A kiszolgálás viszont emlékezetes, egy nagyon udvarias, szolgálatkész, kedves pincérrel találkoztunk itt (aki amúgy magyar volt).
Személy szerint imádom Skóciát. Nagyon jó kis hely. :) Nem voltunk sokan, családias volt a hangulat. Ottjártunkkor élőzene is volt, ami még inkább emelte az est hangulatát. Nagyon kedves volt a személyzet is, többször odajött, ételt ajánlott. Skót haggist ettünk, ami nagyon finom volt. Biztos visszamegyünk még.
Jó pozícióban a Liszt Ferenc tértől nem messze van ez az igazi skót pub, ahol elképesztő választék van Single Malt wiskykből és persze jóféle skót sör is kapható. A Belhaven egy kicsi, független skót főzde, és csapon és üvegből is kóstolhatunk mindenféle finomságot. A Twisted Thistle egy hamisítatlan Skót IPA.
A skót Stoutjuk meg egy édes barna ale, amihez a Brownie remekül megy. Jó kis pub hangulat, és kellemesebb, nyugodtabb a környezet, mint pl. a Beckett's-ben vagy az Irish Cat-ben.