Mielőtt nekiálltam megírni az újabb értékelést egyik kedvenc sörözőmről, a Kandallóról, gondolam elolvasom a korábbiakat. Meg kellett állapítsam, hogy nem sokat változott a hely. Sem színvonalban, sem profilban. Továbbra is csúcsminőségű söröket kínálnak és továbbra is kifejezetten jók az ételeik.
Ezúttal egy népes csapattal állítottunk be a Furmint Február nevű borkóstoló után, ettünk mindenfélét, hideg tálat, hamburget, csirkeszárnyakat, pulled pork szendvicset. A burger kiemelkedő. Az általunk rendeltek ára 2690 (Classic) és 3990 (Chef) között mozgott. A konyhát 4,5 pontra tartom, a sörök egyértelmű 5 pontjával együtt ez a szempont határozot ötös. Ittunk Monyó Flying Rabbitet, Brew Your Mind Bright Lies-t, Invitro Nothern discotó, Fist IPAt, még jól hogy megvan a számla, mert emlékezetből nem tudtam volna rekonstruálni. Hatan fizettünk 40. 000 forintot, ami átlagos ár/érték aránynak tűnik. A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos, a sörök meg kiválóak.
Bátran ajánlom mindenkinek, azoknak is akik a hamburgerek szerelmesei. Nálam ez a best of és a páromnak is ez a véleménye, mi vadásszuk azokat a helyeket ahol igazi, embertpróbáló hambi készül. Maga a Kandalló nincs elszállva ár értek arányban, kifogástalan. Sőt többet kaptunk mint vártunk. A tálalás és az íz világ nagyon el van találva!
Mikor kihozták ételeinket már a látványtól is jól laktunk! Pozitív, hogy a hamburgerek mellé a grillezett burgonya köreten kívül amerikai káposzta sali is jár (amivel már eleve le lehet venni a lábamról). A húspogi finom, egy igazi ízorgia! Kiemelném, hogy 18 dkg-os! A sörök finomak, nagy a választék! Én az eperből 3 pohárral is kértem annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy sörözős. A felszolgálok mosolygósok és segítőkészek! Köszönöm, hogy ilyen jót ehettünk! Sok sikert és eredményeket kívánok mind a személyzetnek és a vendéglátó helynek is!
A nyúlmáj pástétom isteni, a hamburgerek nagyok és finomak. A kiszolgálás kedves, fiatalos. A hangulat ideális egy baráti sörözéshez, bár ha a nagy asztal nekilódul a jóhangulatnak, ahhoz készülni kell hangerővel, hogy halljuk egymást. A kézműves sörök frissek, finomak, széles a választék. Jó itt iszogatni, eszegetni.
Amint olvasható az internetes oldalukon is, az előzetes asztalfoglalás valóban ajánlott. Viszonylag holtidőszakban is több asztalnál ültek, estére pedig gyakorlatilag megtelik a Kandalló. Nem is csoda, hiszen évek óta a kiváló kézműves hamburger és csapolt sör lelőhelyek között tartják őket számon a Kertész utcában.
Mindennek ellenére egyáltalán nem sznob hely és a személyzet is kedves, barátságos, sőt még humoros is. Rendelésfelvétel és fizetés a pultnál, ha italról van szó és sietősek vagyunk, egyébként kijönnek az asztalokhoz a pincérek. Eléggé zsúfolt a hely, közel vannak egymáshoz az asztalok. Az est hőseihez képest, akik végigitták mind a 14 csapolt sört, mi sehol sem voltunk, csak 1 pohárra és koccintásra néztünk be ezúttal. Kizárólag magyar kézművesek a csapon: Horizont, Fehér Nyúl, Monyó, Brew Your Mind). Zentus OTEC APA-t (0,2 l pohár 590 Ft) és Brew Your Mind Human-t (750 Ft) ittunk. Kötelező szervizdíj nincs, de a blokkon ez az információ elég nagy betűkkel szerepel, értjük a célzást. . . Az étlapon a 7 féle burger (a Classic sült krumplival, coleslaw salátával és 2 féle mártással 1790 Ft) mellett pulled pork és sajtos szendvicsek, BBQ szárny, grillezett kecskesajt, krémek, 3 féle desszert, jóféle trendi bisztrós fogások.
Egy nagyon finom söröket kínáló söröző, ahol az ételek is szuperek. Segítőkész pincérlányok: ismerik a söröket, amiket felszolgálnak. Nem volt foglalásunk, mégis találtak egy 3 fős asztalt, ami szintén nagyon kedvező kezdést eredményezett. Tetszetős beltér, s szerencsére ki lehet kapcsolni a TV-t, amin foci megy, hogy beszélgetni lehessen.
Egyik cimborám mutatta a helyet, hogy van egy jó kézműves söröket kínáló hely a környéken. Minden alkalommal, amikor betérünk fogyasztani egy-egy nem hétköznapi sörkülönlegességet, kedves fogadtatás vár. Változatos kínálat van a kézműves sörök terén, időről időre új-és új ízek jelennek meg az itallapon.
Aki megéhezik, az is jól jár ha itt fogyaszt, mert remek kaják vannak. Mi általában a magyaros paraszt tál mellett döntünk, de a hamburger is jó választás, hatalmas húspogácsával.
A Kandalló volt az általam meglátogatott legmeggyőzőbb helyek egyike. Itt minden együtt van, ami nekem fontos: kézműves termékek, gasztronómiai kreativitás és igényesség, kiemelkedően jó sörök és borok (kézművesek ezek is, naná), remek beltér, kedves kiszolgálás, kifizethető árak.
A minap ismét erre portyáztam, gondoltam, benézek, mivel csak egy sörre vágytam, a pultnál ültem le, ami azért is jó döntésnek bizonyult, mert amikor épp ráért, válthattam pár mondatot a pultossal, aki igencsak otthon volt a kézműves sörök világában. Egy IPA jellegű sört ittam, még jó, hogy felírtam, hogy mit, amikor friss volt az élmény, mert bizony sikerült elfelejteni. No megvan: a „Kezdet és vég” című sör volt a Budapest brewerstől. Nagyon jó volt. Mondta a srác, hogy csak magyar sört csapolnak, ezt örömmel hallottam. Mire a Kandallóba értem, már eléggé próbára tettem az alkoholtűrő képességem, ezért nem kóstoltam meg az Octopust is, amit a Mad Scientist nevű gerilla főz. Talán legközelebb. Mert, hogy lesz legközelebb, az biztos.
Az utóbbi időben a kézművesség divatba jött, ami akkor is örömteli jelenség, ha sokan visszaélnek vele. A kandalló nem tartozik ezek közé. A házi szörpökön, a borokon és a sörökön a legkönnyebb lemérni, hogy komolyan veszik a kézművességet, de a csatos üveges ételeik, vagy akár a remekbe szabott hamburgerük is erről szól.
Jól megválogatják a háttérzenét, a berendezés a magamfajta konzervatívoknak éppen úgy tetszhet, mint a romkocsmák híveinek. Jó érzés volt viszontlátni őket a Dining Guide Street food showján.