2022. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2022. április 7.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jártam már itt és nem voltam éppen elájulva a helytől. De egy megmagyarázhatatlan érzés vagy impulzus újra erre hozott, és úgy gondoltam, adhatok még egy esélyt a Kapitányoknak. Már csak azért is, mert a piac csarnokot keresztbe-kasul átfutva ez volt az egyetlen olyan hely a földszinten, ahol lehetett értelmezhető péksütiket kapni. A hely tehát pékség és cukrászda, kettő az egyben. Mivel saroküzlet, elvileg 2 oldalról van kiszolgálás, de a valóságban csak a jobb oldalról, ott viszont hárman is várták a vásárlókat. Az erre járók döntő többsége külföldi, igen, ide már egyértelműen visszatértek. Nem értik a magyar feliratokat, és nem ismerik ezeket a magyar specialitásokat: rétest, sajtos rolót, túrós batyut, már ott elakadnak, hogy vajon édes vagy sós, és mégis mi a tölteléke.
Szegény eladó lányok naponta több százszor mondhatják el, ebben pedig sokat segíthetne egy angol / magyar felirat. Az árak teljesen átlagosak, egyáltalán nem tűnt drágának.
A kínálat elég széles. Sütemények terén fősodratú hely.
Nem kézműves, de a házgyárinál jobb. Az albánokat nem is említem, azoknál sokkal jobb.
Amiket választottam: barackos-túrós rétes (500 Ft), 2 db mártott csokis-diós (a kedvencem) /430 Ft, 2 db mini túrós batyu /370 Ft. ez utóbbiakat dekára mérik. Összesen fizettem 1300 Ft-ot. Szerintem korrekt ár. Mindegyik termék friss, jóféle volt. Nem kiemelkedő, de teljesen rendben lévő.
Érdemes volt tehát ide visszajönni, ajánlom a Kapitányokat.
Helyben sajnos nem lehet enni, de a csarnokkal szemben van egy kellemes park padokkal, akár ott, akár a piac mögötti felújított kis téren (Csarnok tér) is le lehet ülni. Végre itt a tavasz is hozzá.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (11)
Még több kép (1 db)
Kapitányok Kedvence további értékelései
2018.01.02egyedül
Pékség és cukrászda a Fővám téri Nagyvásárcsarnok földszintjén, a Duna felőli bejárat közelében. Nem kézműves termékeket készítenek és nem is a mostanság trendi menteseket, hanem klasszikusokat, darabárasakat és kilóra kimérteket is. Kedvencemet, a csokis-diós csókot is lehetett kapni, 10 dkg...
Hotel Karos Spa Zalakaros
Vital Hotel Nautis Gárdony